Savković: Sredstva namjenjena za TV duel usmjeravam Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe”; Ovo je veća korist za građane nego TV duel

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kozarska Dubica Igor Savkovič poručio je danas da će sredstva koja su namjenjena za finansiranje TV duela, između načelničkih kandidata, uplatiti u humanitarne svrhe, kako bi se pomoglo višečlanim porodicama.
“U početku sam smatrao da je TV duel kandidata za načelnika jako dobra ideja, gdje kandidati mogu iznijeti svoj plan i program.
Nakon što sam ostvario kontakt sa medijskom kućom gdje je trebalo da se održi TV duel, došao sam do saznanja da emisija košta 7.000 KM. Smatram da ta sredstava trebaju biti usmjerena u puno korisnije svrhe.
Zbog toga sam odlučio da, već sutra, dio sredstava koji bih trebao da uplatim za održavanje te emisije uplatim Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe”, rekao je Savković.

On je podsjetio na aktivnosti koje sprovodi ova Humanitarna organizacija, te dodao da smatra da je usmjeravanje sredstava u humanitarne svrhe zasigurno od veće koristi za građane nego TV duel.
“Svi znamo da se ova organizacija bori sa našim najvećim problemom, a to je “bijela kuga”.
Ja ću i dalje nastaviti svoj plan i program rada predstavljati na javnim skupovima koje održavamo u izbornoj kampanji, ali i kroz direktan razgovor sa svojim sugrađanima”, rekao je Savković.