OO SNSD održao prvu redovnu sjednicu; Stranka će nastaviti raditi na iznalaženju sredstava za projekte od opšteg interesa za sve građane Kozarske Dubice

Sinoć je održana prva redovna sjednica Opštinskog odbra SNSD-a Kozarska Dubica.

Prisutne delegate pozdravila je predsjednica Opštinskog odbora SNSD-a Rankica Marelj, nakon čega su se skupu obratili načelnik opštine Radenko Reljić, načelnik Odjeljenja za finansije Danijel Bajalica, član Predsjedništva OO SNSD Senada Zlokapa i predsjednik Aktiva žena OO SNSD Marijana Grahovac.

Predsjednica Opštinskog odbora Rankica Marelj istakla je ovim povodom da se unutrašnja organizacija i rad Opštinskog odbora temelje na principima uvažavanja i poštovanja, te da će stranka intenzivno nastaviti da radi na iznalaženju mogućnosti da se finansiraju projekti koji su od interesa za svakog građanina Kozarske Dubice. Ona je zahvalila Vladi Republike Srpske na ukazanoj pomoći ovoj lokalnojn zajednici i podsjetila da je posljednja velika podrška Vlade upućena za nastavak izgradnje sistema za vodosnabdijevanje, tačnije za realizaciju treće faze ovog projekta. Ona je precizirala da je riječ o jedanom od najznačajnijih projekata za Kozarsku Dubicu. “Veliko hvala Vladi za izdvojenih 550. 000 KM. Uslijediće treća faza izgradnje sistema za vodosnabdijevanje, a ovaj projekat mnogo znači našoj lokalnoj zajednici, našim građanima gradskog i seoskog područja. Zahvalila bih i Vladi Republike Srbije uz pomoć čijeg razumijevanja i podrške riješiće se brojni problemi koji su već godinama “kočnica” ovoj lokalnoj zajednici da nesmetano funkcioniše”, rekla je Marelj i dodala da je njen stav kao predsjednice Opštinskog odbora, a ujedno i stav Predsjedništva ove političke organizacije da se sva preduzeća opštine Kozarska Dubica koja su od javnog interesa moraju sačuvati i održati funkcionalnim, te da Opštinska uprava mora biti vraćen u okvire lokalnih zajednica koje služe kao dobar primjer servisa građana.

Načelnik opštine Radenko Reljić govoreći o stanju u opštini je podsjetio da je protekle godine, usljed pandemije, zabilježen pad prihoda do 30 %, te da su ti problemi prevaziđeni samo zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske.

“Krajem protekle i tokom ove godine bilježi se poboljšanje u prilivu sredstava, naglasio bih porast prihoda od PDV-a. Dolazi do balansa između prihoda i rashoda i moram da naglasim da je u tome svemu veliku ulogu imala pomoć Vlada Srpske i Srbije”, pojasnio je Reljić i dodao da postoji dobra volja predsjednice OO SNSD-a Rankice Marelj, Vlade RS i njega kao načelnika da se poboljša stanje u opštinskom budžetu i lokalnoj zajednici uopšte.

Reljić je dodao da su u toku realizacija i u priprema ukupno tri infrastrukturna projekta, a odnose se na izgradnju vodovodnih i sistema za odvod otpadnih voda i to u ulici “Ive Andrića” i naselju “Parnice”, a uslijediće i nastavak realizacije projekta “Komlenac-fazaIII”.

Tokom sjednice izvršena je analiza izbornih rezultata iz 2020. godine kao i prezentacija investicionih planova po mjesnim odborima u Kozarskoj Dubici.

Prezentaciju prisutnima su iznijeli predsjednik Mladih socijaldemokrata u Kozarskoj Dubici Drago Ninić i član Aleksandar Petković.