“Naoružavanje istinom” i na ruskom jeziku

U Ruskom centru “Ruski mir” u Banjaluci danas je promovisana knjiga “Naoružavanje istinom” autora Milana Ljepojevića, koja je prevedena na ruski jezik.

“Ova knjiga je izdana u Republici Srpskoj i promovisana u Akademiji nauka i umjetnosti RS prije godinu i po dana, i sada je evo prevedena na ruski jezik i imamo priliku da ovo izdanje promovišemo. Nakon ove promocije slijedi isto i u Beogradu, a moje želje su da bude promocija i u Moski, Sankt Peterburgu, odnosno na ruskom govornom području. Knjiga analizira kontekst društvenih odnosa tokom cijelog 20. vijeka i 20 godina 21. vijeka “, istakao je autor Milan Ljepojević.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, koji je prisustvovao ovoj promociji, istakao je da je ova knjiga dio edicije autora o političkim dešavanjima i onome šta su osnovne ideje Republike Srpske.

“Drago mi je što učinjen napor da se ovako nešto uradi i zajedno sa autorom Milanom Ljepojevićem učinićemo dodatne napore da se neka njegova druga djela, ali i djela drugih autora iz Republike Srpske prevedu na ruski jezik, ali i druge jezike”, naveo je Dodik.

Promociji knjige su, pored Dodika, prisustvovali i Igor Kalabuhov, ambasador Ruske Federacije u BiH, Radovan Višković, premijer RS, poslanik u NS RS Darko Banjac i mnoge druge ličnosti iz javnog i kulturnog života Republike Srpske.

Banjac je ovom prilikom rekao da je istina Srbima  uvijek bila i biće najjače oružje.

“Samo istinom možemo pobjediti vijekovnu nepravdu koja nam se nanosi sa raznih strana”, rekao je Banjac.

Prevodilac knjige na ruski jezik je Natalja Milaković, koja je i koordinator Ruskog centra “Ruski mir”, a recenzenti knjige su profesor Saša Mićin i Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica. Ova knjiga je objavljena 2020. godine u izdanju “Nezavisnih novina”, a godinu dana kasnije isti izdavač ju je objavio na ruskom jeziku.

Nezavisne novine