Uspješno održana tradicionalna “Trka oslobođenja”

Nakon dvije godine pauze zbog epidemioloških mjera, danas je u okviru obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica održana tradicionalna, 54. Trka oslobođenja.

Kao i ranijih godina, okupila je veliki broj učesnika ali i veliki broj publike.  Organizovano je 19 trka u različitim kategorijama, a pored medalja, pehara, diploma i majica, odrasli učesnici dobili su nagrade u iznosu od 300 KM za prvo, 200 KM za drugo i 100 KM za treće mjesto.

Prvi su trčali najmlađi, polaznici Dječijeg vrtića Pčelica. Zlatna medalja u ženskoj  konkurenciji  pripala je Eleni Trubarac, srebro Nataši Trubarac a bronzana medalja Mirni Milanković. Među dječacima najbrži je bio Milan Berić, drugi je Vuk Raković, a treće mjesto Stefan Pekić. Nagrade im je uručio šef Odsjeka za društvene djelatnosti Aleksandar Vlajnić.

Prvo mjesto među prvim razrednima osvojila je Vanja Mašić, druga je bila Jovana Bakić, a treća Marija Toroman, sve učenice OŠ „Sveti Sava“. Među dječacima, prvi je bio Nikola Kobas iz OŠ „Vuk Karadžić“, dok su drugo i treće mjesto osvojili učenici OŠ „Sveti Sava“ Lazar Šuvak i Aleksa Jokić.

U konkurenciji drugih i trećih razreda najbolji su bili učenici iz OŠ „Sveti Sava“ Lucija Balaban i Miloš Nikoletić. Među četvrtim i petim razredima, zlato je otišlo u ruke Marije Dardić iz škole Vuk Karadžić i Vanje Gajića iz škole Sveti Sava. Nagrade im je uručio načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš.

Prva mjesta u konkurenciji šestih i sedmih razreda pripala su učenicima škole Vuk Karadžić Andreju Gavriloviću i Miji Dukić. Najbrži među osmim i devetim razredima bili su Ivana Kaurin iz škole Sveti Sava i Luka Grgić iz škole Vuk Karadžić. Nagrade im je uručio načelnik Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove Darijan Babić.

Zatim su trčali juniori stazu dugu 2000 metara, a najbrža je bila članica Atletskog kluba Prnjavor Jana Živković.Nagrade u ovoj kategoriji uručio je zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić.

Lusija Kimani i ovaj put bila je prva u trci seniorki  na 3000 metara, iza nje bila je Jovana Radulović ,a treća Magdalena Katana. Najbrži među seniorima bio je Srđan Samardžić iz Brčkog, drugi je bio Miloš Klindo iz Gradiške,a treći Filip Radulović iz Prnjavora. Nagrade im je uručio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

Posljednji su trčali srednjoškolci,a prva mjesta osvojili su Nina Burazor i Aleksa Rodić. Nagrade u ovoj kategoriji dodijelio je predsjednik SO Vladimir Rokić.

Pokrovitelj manifestacije bila je Opština Kozarska Dubica, a vremenski uslovi dozvolili su uspješno održavanje ove sportske manifestacije.