Krajem juna i početkom jula u amfiteatru Knežopoljske kuće u Knežici više manifestacija

Srpska pravoslavna crkva Knežica i SPiKD „Prosvjeta“ pod pokroviteljstvom Opštine Kozarska Dubica organizuju više manifestacija u okviru Vidovdanskih dana Knešpolja.

Prva manifestacija je u subotu,25.juna  od 21 čas kada će se u amfiteatru Knežopoljske kuće u Knežici  održati koncert Policijskog orkestraa MUP-a RS.

U nedjelju, 26.juna na istoj lokaciji od 20 časova planirano je „Veče tradicionalne  igre i pjesme“. Učesnici su KUD „Knešpolje“, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, KUD „Milan Egić“ Brezičani, KUD „Una“.

U ponedjeljak, 27.juna u 21 čas zakazana je tribina „Od Vidovdana 1389. do Vidovodana 2022.“ na kojoj će govoriti generali potpukovnici Milan Torbica, Momir Zec, Petar Škrbić, Savo Sokanović, Vidosav Kovačević.

Na Vidovdan, 28.juna u 9 h u hramu Pokrova Presvete Bogorodice  u Knežici služiće se sveta liturgija, a u 11 časova parastos kod spomenika podignutog borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Naredna manifestacija u amfiteatru Knežopoljske kuće u Knežici je  2.jula  a povodom jubileja -120 godina od osnovinja SPiKD „Prosvjeta“.

Program će početi u 20 časova, a učesnici su Milica Dosković, Srpsko pjevačko društvo „Višnjić“, Dramski studio „Artist“, književnik Rajko Lukač, sveštenik Branko Repaja i predsjednik „Prosvjete“ u Kozarskoj Dubici Zoran Sinkić.

Medijski pokrovitelj manifestacija je RTV Kozarska Dubica.