Knjiga “Naoružavanje istinom” i na ruskom jeziku

U Ruskom domu u Beogradu predstavljen je ruski prevod knjige “Naoružavanje istinom”, autora Milana Ljepojevića.

Beograd: Predstavljanje knjige "Naoružavanje istinom" - Foto: RTRS

Beograd: Predstavljanje knjige “Naoružavanje istinom”Foto: RTRS

Ocijenjeno je da je ova knjiga doprinos borbi za istinu o srpskom narodu i da je istina uvijek jača od laži.

U knjizi “Naoružavanje istinom”, Ljepojević govori o genocidu nad Srbima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i falsifikovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, koje dokazuje dokumentima. Pita se da li bi Srbi izbjegli optužbe i satanizaciju da je svijet ranije saznao za genocid nad Srbima u NDH. Srbima se smatra za grijeh, kaže, istorijska veza sa ruskim narodom.

– Mi smo se, ne slučajno, opredijelili da ovu knjigu prvo prevedemo na ruski jezik, zato što smo vidjeli da Rusi pokazuju veliki interes za istoriju i to vjerodostojnu, zato što brane Dejtonski sporazum isto kao mi. Znači, mi dijelimo iste vrijednosti, poštujemo međunarodno pravo – istakao je Ljepojević.

Knjiga "Naoružavanje istinom"

Knjiga “Naoružavanje istinom”

Ova aktuelna i zanimljiva knjiga biće prihvaćena na najbolji način u ruskoj javnosti, smatra ruski ambasador u Srbiji. Očuvanje Dejtona je najvažniji zadatak ukoliko se želi stabilnost u regionu, a istina o stradanju Srba u Јasenovcu, kaže, doprinos je zajedničkoj borbi sa neonacizmom koji diže glavu.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko naglasio je da ovo najvjerodostojniji prikaz istine, i to istorijske istine o suštini nacizma, a istina je zajednički cilj Rusije, Srbije i Republike Srpske.

Promociju ove knjige u Beogradu je organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Ruskog doma, u okviru aktivnosti kojima se njeguje kultura sjećanja.

Direktor Predstavništva Mlađen Cicović rekao je da će se i na taj način doprinijeti zaštiti srpskog identiteta na ovim prostorima, jer narod koji poštuje prošlost znaće kvalitetno i definisati budućnost.

Autor očekuje da ova knjiga bude predstavljena i u Rusiji, a najavljuje i prevod na druge jezike.

RTRS