Za utvrđene namjene 14.997.000 KM i budžetsku rezervu 60.000 KM

Na šestoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas je usvojena Odluka o izmjeni odluke o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu, kojom se budžetska sredstva u ukupnom iznosu od 15.057.000 KM raspoređuju za utvrđene namjene i budžetsku rezervu.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijel Bajalica precizirao je  da se za utvrđene namjene, na način utvrđen rebalansom budžeta, raspoređuje 14.997.000 KM, a za budžetsku rezervu 60.000 KM.

„Ovom odlukom utvrdili smo namjenu utroška budžetskih sredstava da bi mogli započeti sa realizacijom planiranih projekata do kraja godine. Akcenat je na investicijama i izmirenju dugova iz prethodnog perioda kako bi u sljedeću godinu opština Kozarska Dubica ušla na zdravim osnovama“, rekao je Bajalica.

Na šestoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica konstatovana je neopoziva ostavka predsjednika skupštinske Komisije za budžet i finansije Siniše Zlokape zbog zdravstvenih razloga.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, za člana Komisije za budžet i finansije imenovana je Jelena Gubić Lužija, diplomirani pravnik iz Kozarske Dubice.