Provjera vozila sa inostranim registarskim oznakama kroz aplikaciju “Stars”

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica na području naše opštine danas su sproveli akciju pojačane kontrole u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim oznakama, koja se sprovodi u okviru kampanje MUP-a „101 život“.

Prilikom kontrolisanja vozila, od strane policijskih službenika, vršena je provjera kroz aplikaciju „Stars“, koja podrazumjeva provjeru vozila sa inostranim registarskim oznakama u sistemu koji kontroliše da li su vozila u prethodnom periodu počinila prekršaj u saobraćaju na području Republike Srpske, odnosno da li je prekršaj ranije evidentiran na nekom od radarskih sistema na području naše zemlje.

Ova akcija inače sprovodi se intezivno tokom ljetnog perioda, odnosno tokom turističke sezone, kazao je komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković.

„Stars aplikacija je aplikacija koja evidentira sve prekršaje koji su počinjeni stacionarnim radarskim sistemima MUP-a, kao i radarskim sistemima “Dual” i “Ramer”, i takozvanim “presretačima”. Akcenat je na vozilima sa inostranim registarskim oznakama. Prilikom provjere kroz sistem Stars, ukoliko je provjera pozitivna, ti vozači se odmah sankcionišu na licu mjesta“, izjavio je Milanković.

On je kazao da je tokom turističke sezone pojačano kretanje vozila i lica, posebno na dionici kroz Kozarsku Dubicu, na području koje se nalaze dva granična prelaza.

„Provjera kroz sistem Stars jedini je način da se provjere inostrane registarske oznake , odnosno da li je vozilo počinilo prekoračenja u saobraćaju na području naše zemlje“, pojasnio je Milanković.

Navedena akcija sprovodi se  sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, a pripadnici MUP-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju zakonske odredbe, da se pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.