Proslavili 50 godina od “male mature”

Proslavu pedesete godišnjice od „male mature“ organizovala je generacija koja je osmi razred u Osnovnoj školi „Majka Knežopoljka“ u Knežici završila davne 1972. godine

Sada uglavnom bake i djedovi, proslavili su “zlatni” zajednički susret, u subotu 27.avgusta i osvježili sjećanja iz vremena osnovnoškolskih klupa.

Uprkos 65 godina na leđima, slavljenicima nije nedostajalo  žara i radosti iz školskih vremena kojih su se s nostalgijom prisjetili.

„Pozvana je cijela generacija, oba  osma razreda, a odazvalo se dvadesetak“, kazao je organizator obilježavanja godišnjice, Dragoljub Bera koji sada živi u Banja Luci.

On je rekao da se radi o sjajnoj generaciji koja je postigla solidne rezultate.

„Naša prijateljstva održavaju se u kontinuitetu duži niz godina, nismo izgubili kontakte jer malo nas je otišlo vani, a i oni koji su otišli,vratili su se poslije ratnih godina“, dodaje Bera koji se sjeća i divnih nastavnika koji su im mnogo pomagali tokom školskih dana.

Učenik ove generacije je i Nada Rodić, rođena Paraš, koja trenutno živi u Jutrogošti.

„Drago mi je da vidim svoje drugove, a mnoge viđam i kroz posao jer sam zaposlena u ambulanti u Knežici. Neke naše drugare nisam vidjela dugo, ali evo, unazad tri godine počeli smo ovako da se sastajemo u avgustu mjesecu i družimo“, kaže Rodićeva.

Milka Mijuk rođena je u Čitluku, ali poslije škole odselila se u Švicarsku i jedan je od organizatora okupljanja školskih drugova.

„Uprkos daljini, sa svojim drugovima iz škole čula sam se putem društvenih mreža. Gode nam ove godišnjice, druženja i ovako ćemo se družiti svake godine dok god nas služi zdravlje jer ipak, nismo više tako mladi“, ističe Mijukova.

Druženje školskih kolega nastavilo se u restoranu, a novo su već zakazali za sljedeću godinu.