Vlada Srpske: Јednokratna pomoć od 1.000 KM za nezaposlenu djecu poginulih boraca

Vlada Republike Srpske donijela je danas na 185. sjednici u Banjaluci Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći djeci poginulih boraca koja nisu zaposlena, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Riječ je o jednokratnoj pomoći u iznosu od 1.000 KM, koja će biti isplaćena u septembru.

Isplata jednokratne pomoći nezaposlenoj djeci poginulih boraca vršiće se prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Takođe, Vlada je donijela Odluku o odobrenju sredstava za isplatu jednokratne novčane pomoći mladima u Republici Srpskoj od po 100 KM, koju će mladi moći da realizuju od 5. do 25. septembra 2022. godine.

Ovo je drugi put da Vlada Republike Srpske, s ciljem podrške materijalnom statusu mladih, realizuje ovakav vid podrške, što je posebno značajno na početku školske godine, navodi se u saopštenju.

Velika zainteresovanost za prvu tranšu, kada se za podršku registrovalo više od 130.000 mladih, ukazuje na činjenicu da je Vlada Republike Srpske donoseći Odluku o isplatu jednokratne pomoći reagovala na adekvatan način, dajući podršku srednjoškolcima, studentima i mladima.

Svi oni koji su već dobili jednokratnu pomoć u julu mjesecu, biće isplaćeni po automatizmu, dok će oni koji imaju između 16 i 29 godina, a još nisu registrovani, moći da izvrše prijavu putem aplikacije na portalu Ministarstva finansija Republike Srpske.

Podrška mladima je samo dio ukupnih mjera Vlade Republike Srpske na suzbijanju posljedica inflacije koje se kontinuirano sprovode s ciljem zaštite najranjivijih kategorija stanovništva Republike Srpske i pobošljanja standarda života u Republici Srpskoj.

/RTRS/