Lijepljenjem prvih plakata politički subjekti ozvaničili početak izborne kampanje

Predizborni plakati sa slikama kandidata i sloganima partija osvanuli su jutros u Svetosavskoj ulici. Na ovaj način ozvaničen je početak izborne kampanje za opšte izbore zakazane za 2. oktobar. Prve plakate danas u našoj opštini zajednički su zalijepili opštinski odbori Savez nezavisnih socijaldemokrata i Narodna partija Srpske. Kandidat SNSD-a za poslanika  u Narodnoj Skupštini RS u Izbornoj jedinici 1 Rankica Marelj kazala je da je cilj njihove kampanje pobjeda Republike Srpske što predstavlja pobjedu njihovih kandidata Milorada Dodika za predsjednika RS i Željke Cvijanović za člana Predsjedništa BiH.

„Ozvaničili smo početak izborne kampanje, a za OO SNSD-a ovo je samo nastavak aktivnosti. Kampanju planiramo voditi korektno, bez napadanja i vrijeđanja bilo kog drugog političkog subjekta“, izjavila je Mareljeva.

Ona je kazala da nastavljaju sa realizacijom započetih aktivnosti, a to su investicije koje su zajedno sa koalicionim partnerima planirali u Kozarskoj Dubici zahvaljujući donacijama Vlade RS i Vlade Srbije, i zajedno sa načelnikom opštine koji se domaćinski odnosio prema sredstvima i usmjerio ih upravo u investicije i pomoć stanovništu.

Darko Banjac, nosilac liste kandidata za Narodnu Skupštinu RS u Izbornoj jedinici 1 ispred političkog subjekta pod nazivom НАРОДНА ПАРТИЈА СРПСКЕ-ДАРКО БАЊАЦ – ПУС-ПРВА СДС rekao je da su zajedno okupljeni oko jedne ideje, politike i  kandidata koji su se do sada dokazali u vođenju Republike Srpske, a to su Milorad Dodik  i Željka Cvijanović.

„Kao koalicija smo pokazali da smo ovdje okupljeni oko jedne politike koja se zove Republika Srpska. Tu politiku će u narednom periodu predstavljati budući predsjednik RS Milorad Dodik  i budući član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. Zajedno smo okupljeni oko kandidata koji su se dokazali u provođenju ne samo ekonomske politike i očuvanju RS,nego i u obezbjeđivanju stabilnosti kada su sve druge zemlje bile ekonomski nestabilne“, naveo je Banjac.

Izborne plakate danas su polijepili i članovi Opštinskog odbora PDP-a. Kandidat  PDP-a na Narodnu Skupštinu RS iz Izborne jedinice 1 Pero Karan izrazio je uvjerenje da će građani prepoznati PDP i njihove koalicione partnere kao faktore koji će im obezbijediti mir i sigurnost.

„Predstavićemo naše kandidate za listu za Narodnu Skupštinu RS  i sa liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH i predstavićemo našu zajedničku kandidatkinju za predsjednicu RS Jelenu Trivić i zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Mirka Šarovića. Ubjeđeni smo da će građani prepoznati znanje, stručnost, kvalitet, sposobnost ljudi koji mogu donijeti promjene“, izjavio je Karan.

Za predstojeće opšte izbore na području naše opštine prijavljena su 63 politička subjekta. Registrovani broj birača je 23.165.