Sutra svečano žrijebanje za takmičenje “Ritam Evrope”

Sutra će u Kotor Varoši gradu domaćinu muzičkog takmičenja Ritam Evrope biti izvučeni termini nastupa, odnosno redoslijed predstavljanaj svih učesnika.

“Svi zajedno smo uzbuđeni i srećni smo što je Kozarska Dubica dio ove priče.

Ritam Evrope naziv je najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću i ima tradiciju dužu  od 12 godina. Ovo je prvi put da je Kozarska Dubica dio najpopularnijeg dječijeg festival i velika prilika za naše mlade talente da se predstave van teritorije opštine Kozarska Dubica ali prilika za promociju naše lokalne zajednice.

Vjerujem da će naši predstavnici, vokalna solistkinja Marija Gajić koju plesom prati pet članova Gradskog kulturnog društva Una, ostvariti odličan plasman”, izjavila je Dijana Kondić direktor “Centra za informisanje i kulturu” i koordinator za opštinu Kozarska Dubica.

Ritam Evrope je takmičenje koje zapravo okuplja djecu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine, koja se predstavljaju i pjevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije, a  grupa iz Kozarske Dubice će da predstavlja Jermeniju.

Po uzoru na Evroviziju, pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa i gledalaca koji glasaju SMS porukama.

“Mi ćemo uskoro javnosti dostaviti instrukciju na koji način mogu da podrže naše predstavnike i ovom prilikom pozivam sve naše sugrađane da od dana kada bude otvoreno glasanje daju podršku našim mladim talentima i da se zajedno makssimalno potrudimo za najboli plasman naših predstavnika, te da Kozarska Dubica bude domaćin sljedećeg takmičenja”, izjavila je Kondićeva.

Opštinska uprava potpisala je početkom godine ugovor  o učešću Kozarske Dubice na dječijem festivalu “Ritam Evrope” i time omogućila da po prvi put naša opština ima svoje predstavnike na ovom prestižnom takmičenju koje će svoju završnicu imati uživo u drugoj polovini septembra, a prenos uživo će ići na programu Radio-televizije Republike Srpske.