Konvencija SNSD-a okupila oko 20 000 ljudi

Konvencija SNSD-a posvećena predstojećim opštim izborima okupila je oko 20 000 ljudi, a sinoć su predstavljeni svi kandidati SNSD-a na izborima.

“Republika Srpka je sigurna i vođenja sigurnim rukama, sigurne ruke Republike Srpske su SNSD, prijatelji i narod koji nikad nije dozvolio sebi da bude doveden u zabludu”, kazao je ovo u svom obraćanju Milorad Dodik, kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske.
On je naglasio da je sinoćnje veliko okupljanje početak velike pobjede.
“Ponosan sam na vas, dajete mi snagu, vi ste moj podsticaj, ono što bi svaki čovjek želio”, rekao je Dodik, te dodao:

“Ja sam  samo zbir svih vas, nikada neću odustati od vas. Mi znamo ko smo, gdje smo i gdje idemo. Čovjek sam ove zemlje, Republike Srpske. SNSD je partija ove zemlje koja se zove Republika Srpska. Naš zavjet je Republika Srpska u njoj je sve što nam treba od slobode do našeg razvoja, do svega onoga što treba da ostvarimo i moramo da uradimo. Nikada se nismo zadovoljili s onim što smo učinili uvijek smo mislili da trebamo više. Mi smo partija dobrih ljudi, večeras okupljena da između sebe damo zavjet da idemo u novu pobjedu jer oni koji su na drugoj strani u Republici Srpskoj imaju pravo da tu budu ali nisu dostojni nas, Republike i bilo koje funkcije. Oni nisu oni, nego neki drugi koji ih guraju da budu ono što nisu. Godinama smo zajedno, na svim mjestima. Ja sam uvijek bio inspirisan kao da predstavljam pola zemaljske kugle”, kaže Dodik.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je rekla da brojnost okupljenih se zove SNSD i velika pobjeda.

“Okupljeni smi ponovo da pokažemo da radimo zajedno za Republiku Srpsku, da smo sve ove godine bili zajedno, da smo gradili puteve, auto-puteve, škole, vrtiće, mostove, sve što je bilo neophodno, studentske domove, fakultete, sve što su naši građani od nas očekivali”, kaže Cvijanovićeva i dodaje:

“Ovo se zove pobjeda i zato što smo sve ove godine uspjevali da branimo i štitimo poziciju Republike Srpske, njen ustavni kapacitet i njene nadležnosti i da uživamo u njenoj slobodi uz zahvalosnost svima onima koji su nam tu slobodu dali”, rekla je Cvijanović.

Među prisutnima našlo se i poznato lice iz svijeta košarke Pero Antić.

Legendarni košarkaš koji je tokom karijere “žario i palio” u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) stigao je u Banjaluku kako bi pružio podršku Miloradu Dodiku i SNSD-u.

Kandidat za predsjednika Srpske Milorad Dodik, zahvalio se Antiću za ovakav gest.

Konvenciji su prisustvovali kandidati SNSD-a za Narodnu Skupštinu RS Izborne jedinice jedan Rankica Marelj koja je predsjednica OO SNSD-a Kozarska Dubica, a čije ime na listi je pod rednim brojem 2 i Darijan Babić, takođe, iz Kozarske Dubice, čije ime na listi je pod rednim brojem 7.