Održano žrijebanje za “Ritam Evrope”; Kozarska Dubica nastupa pod rednim brojem četiri

U Kotor Variši održano je žrijebanje za dječiji festival “Ritam Evrope”, koji će se održati u drugoj polovini oktobra.

Predstavnici Kozarske Dubice nastupiće pod rednim brojem četiri i predstavljeće Jermeniju.
Kozarska Dubica po prvi put učestvuje na ovom prestižnom muzičkom takmičenju koji je urađen po uzoru na Eurosong.
Kao predstavnici Kozarske Dubice nastupiće Marija Gajić pjevač solista, te Elena Galen, Đorđe Praštalo, Adrijana Grahovac, Fatima Duljković i Aleksandar Ostojić članovi Gradskog kulturnog društva “Una” kao plesna pratnja.
“Zahvaljujući ugovoru koji je opština Kozarska Dubica potpisala, otvorena je prilika da se naši mladi talenti predstave van teritorije opštine. Svim učesnicima želim sreću na takmičenju, a  Dubičane pozivam da na dan glasanja daju maksimalnu podršku našim predstavnicima i da zajedničkim trudom osiguramo najbolji mogući plasman za predstavnike Kozarske Dubice”, izjavila je Dijana Kondić direktor “Centra za informisanje i kulturu” i koordinator festivala za opštinu Kozarska Dubica.
Ona je naglasila da je ponosna na predstavnike Kozarske Dubice jer su sve vrijeme marljivo radili na pripremama i dodala da se svaki trud i rad isplate, te da vjeruje da će tako biti i ovaj put.
Glasanje žirija ove godine predviđeno je na dan generalne probe, a na dan takmičenja kada na RTRS-u počne prenos uživo biće otvoreno glasanje putem SMS poruka.
Ove godine “Ritam Evrope” u Republivi Srpskoj ima 12 takmičara.
Podršku takmičenju dali su ambasadori zemalja Evrope, Australije i Izraela.