Banjac: Dan kad su Dubičani odbranili srpstvo

Predsjednik NPS-a Darko Banjac istakao je da je bitka za odbranu Kozarske Dubice i zapadnokrajiških opstina, Kostajnice, Novog Grada i Gradiške, pokazala jedinstvo naroda, vojske i policije.
“Bitka za odbanu Kozarske Dubice pokazala je jedinstvo naroda, vojske i policije… Da smo tada poraženi pitanje je da li bi uopšte postojala Republika Srpska i tada smo dokazali da smo jedinstveni najjači”, naveo je Banjac.
On je naglasio da je “hrabrost srpskog naroda i  vojske polomila zube višestruko brojnijem neprijatelju i potvdrila postojanje Republike Srpske.
“Pokazali smo značajno brojnijem neprijatelju iz Hrvatske, koji je ohrabren zločinačkim akcijama Olujom i Bljeskom, gde su ubijali goloruk srpski narod, pokušao da svoj krvnički pohod nastavi i u našoj Kozarskoj Dubici ali i dalje u Srpskoj. Čak im ni pomoć Armije BiH nije ništa značila”, ističe Banjac i dodaje da je cilj Hrvatske i Zagreba napadom na Kozarku Dubicu bio riješavanje srpskog pitanja, te da poslije Dubice dođu do Banjaluke i dalje do Drine.
“Slava svim herojima koji su položili živote da danas u miru budemo ovde, svoji na svome”, naglasio je Banjac.