Informacije o isplati 750 KM pomoći dostupne telefonom ili imejlom

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske saopštilo je da sve informacije u vezi sa realizacijom odluke o isplati finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u iznosu od 750 KM mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 051 338 332 i 051 338 309 ili na mejl adresu info@mpos.vladars.net.
“S obzirom na veliki broj poziva građana, podsjećamo da sutra počinje isplata finansijske pomoći u iznosu od 750 KM za korisnike koji su u evidenciji Javni fond za dječiju zaštitu kao korisnici nekog od prava iz dječije zaštite, a za sve ostale roditelje po podnošenju prijave na javni poziv koji će biti raspisan u toku sedmice”, navode iz ovog ministarstva.
Kako se naglašava, odlukom su propisani uslovi koje je potrebno da ispunjava roditelj /bez obzira da li je otac ili majka/ kako bi ostvario pravo na finansijsku pomoć.
“Uslov je da je roditelj nezaposlen, da ima četvoro ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života, odnosno, od kojih je jedno od djece maloljetno”, navodi se u saopštenju.
Uslov je i da ima državljanstvo BiH /Republike Srpske/ i da ima mjesto prebivališta u Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske, na dan stupanja na snagu pomenute odluke.