Memorijalna akademija „Zavjet sjećanju“ u 19.00 časova u Domu kulture

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici večeras će biti održana Memorijalna akademija „Zavjet sjećanju“.

Organizatori Memorijalne akademije, Javna ustanova Spomen- područje Donja Gradina i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, pozvali su građane da svojim prisustvom odaju počast nevinim žrtvama ustaškog zločina genocida u Koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu, Donjoj Gradini.

Memorijalna akademija „Zavjet sjećanju“ biće održana sa početkom u 19 časova.

Iz Organizacionog odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtve genocida u logoru Jasenovac  potvrđeno je da će parastosu i pomenu u Donjoj Gradini sutra, 23. aprila, prisustvovati veliki broja građana Srpske, posebno učenika osnovnih i srednjih škola, te delegacije Republike Srpske i Srbije na najvišem nivou.

Programom komemoracije okupljanje učesnika 23. aprila u Donjoj Gradini planirano je od 9.30 do 10.00 časova.

Vijenci i cvijeće u pomen jasenovačkim žrtvama biće položeni u 10.00 časova u Spomen-području Donja Gradina, a parastos i pomen žrtvama, koji uključuje srpsku, jevrejsku i romsku molitvu počeće u 10.30 časova.

Obilježavanje Dana sjećanja na jasenovačke žrtve počeće u 8.30 časova Svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici.