Proslava Ramazanskog bajrama na gradskom trgu u organizaciji Fokusa

Povodom proslave Ramazanskog bajrama Udruženje mladih “Fokus” iz Кozarske Dubice podijelilo je danas sugrađanima 3.000 baklava, a u centru grada služena je kafa, podijeljeni bajramski paketići i cvijeće.

Proslavi na gradskom trgu prisustvovao je i načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić koji je rekao novinarima da je ovaj događaj u organizaciji Udruženja mladih “Fokus” postao tradicija.

“Ovo je lijep događaj kojem prisustvuje sva populacija, a maltene je ovdje više pravoslavaca nego Bošnjaka. Pripremili su tradicionalne poklone u dobroj namjeri i volji, a ovo je svakako lijepa poruka suživota, međusobnog uvažavanja i poštovanja”, rekao je Reljić novinarima.

On je naveo da je Opština Кozarska Dubica finansijski pomogla organizaciju ovog događaja koji doprinosi međunacionalnom uvažavanju.

Reljić je svim muslimanima poželio da današnji Ramazanski bajram proslave u zdravlju i sreći, zajedno sa svojim porodicama i prijateljima.

Predsjednik Udruženja mladih “Fokus” u Кozarskoj Dubici Nedim Кrivdić rekao je da je ovo treća godina od kad ovo udruženje organizuje podijelu baklava u centru grada povodom proslave Ramanskog bajrama.

Кrivdić je rekao da mu je veoma drago što su se sugrađani odazvali ovom događaju u velikom broju.

Hafiz Nedim Botić rekao je novinarima da je bajram u Кozarskoj Dubici danas proslavljen prelijepim događajem u kojem je radost tog praznika podijeljena sa sugrađanima i komšijama.

“Najveće čestitke idu momcima i članovima Udruženja mladih “Fokus”, Nedimu Кrivdiću koji je nosilac cijele aktivnosti”, rekao je Botić.

Čestitku svim islamskim vjernicima uputio je i glavni imam Islamske zajednice u Кozarskoj Dubici Safet Beganović.

Proslavi Bajrama i podjeli baklava u centru grada danas su prisustvovali i ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar, zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.

Proslavi su prisustvovali i brojni Dubičani i mališani iz Dječijeg vrtića “Pečelica”.