Narodna biblioteka raspisala konkurs za najljepši ćirilični rukopis

Povodom obilježavanja 24.maja – Dana Ćirila i Metodija, tvoraca slovenske pismenosti, Narodna biblioteka  Кozarska Dubica raspisala je konkurs za najljepši ćirilični rukopis ~ĆIRILICOM OSTAVLJAMO TRAG~.

Tema konkursa je izbor najljepšeg ćiriličnog rukopisa u četiri kategorije učesnika:

  1. mlađi osnovci (od prvog do petog razreda)
  2. stariji osnovci (od šestog do devetog razreda)
  3. srednjoškolci,
  4. ostali građani.

Odabrani tekst je potrebno prepisati pisanim ćiriličnim rukopisom na jednoj stranici bijelog papira, bez vidljivih linija, format A4 ili AZ; hemijskom olovkom ili nalivperom, plave ili crne boje. Na poleđini rada potrebno je napisati podatke o autoru rukopisa: ime i prezime, uzrast/kategorija, mjesto, kontakt telefon. Jedan učesnik može učestvovati sa jednim radom.

Кonkurs je otvoren od 24. aprila  do 15. maja 2023. godine.

Radove slati do 15.maja na adresu Svetosavska 21, 79240 Кozarska Dubica ili lično dostaviti u prostorije biblioteke sa naznakom „Za konkurs – Ćirilicom ostavljamo trag“.

Nagrade se dodjeljuju za svaku kategoriju a nagrađeni učesnici će biti pozvani da učestvuju na završnoj manifestaciji i izložbi najljepših ćiriličnih rukopisa, koja će se održati 24. maja u prostorijama biblioteke.

Narodna biblioteka će ravnopravno prihvatiti i vrednovati pristigle rukopise učesnika koji lijepo pišu ćirilicom, iz  prijedorske regije  (Prijedor, Кozarska Dubica, Novi Grad, Кostajnica, Oštra Luka, Кrupa na Uni).