U centru grada se postavlja fontana u čast pola vijeka bratskih odnosa između Bele Palanke i Kozarske Dubice

Povodom bratskih odnosa između opštine Kozarska Dubica i Bela Palaka u centru grada Kozarske Dubice u čast jubilarne godišnjice, 50 godina od bratimljenja, u toku je postavljanje  fontane na kojoj su ugravirani grb naše i bratske opštine, a koja će trajno svjedočiti o pola vijeka prijateljskih odnosa.

“Ranije je između rukovodstva dvije opštine dogovoreno da isti projekat u vidu spomen-obilježja u ovom slučaju ista fontana, bude postavljena i u bratskoj opštini Bela Palanka”, potvrdio je Darijan Babić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Istim povodom 27. aprila na svečanoj Akademiji povodom Dana opštine načelnik opštine Radenko Reljić uručiće „Ključeve bratstva“, predsjedniku opštine Bela Palanka Goranu Miljkoviću kao znak povjerenja i namjere održavanja bratskih i korektnih odnosa.

Bratska saradnja između Kozarske Dubice i Bele Palanke počela je davne 1973.godine kada je Bela Palanka pomogla izgradnju sadašnjeg objekta Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koji je bio oštećen u zemljotresu.