“Dub radio” sutra obilježava 51 godinu postojanja

“Dub radio”, koji posluje u sastavu “Centra za informisanje i kulturu” sutra proslavlja 51 godinu postojanja i uspješnog rada. Sada već daleke 1972. godine na Dan opštine 27. aprila ozvaničen je rad tadašnje radio stanice.

Više od pet decenija postojanja ov9g Radija dokazuje da je riječ o ozbiljnoj i respektabilnoj medijskoj kući koja tačno i pravovremeno informiše javnost o svim važnim političkim, društvenim, ekonomskim, kulturnim i sportskim događajima, a opredjeljenje zaposlenih je da i u budućnosti ostanu važan stub na medijskoj sceni opštine i da dosljedno poštuju standarde profesionalnog novinarstva.

Program  radija je krenuo vrlo skromno iz tadašnjeg kina “Kozara”, a od tada do danas pretrpio je značajnu transformaciju u tehničkom i kadrovskom smislu. Od male radio-stanice koja je emitovala svega nekoliko sati programa, postao je moderan radio, nezamljenljivo sredstvo informisanja lokalne javnosti .

Informacija koja se plasirala putem radija uvijek je bila provjerena i tačna, a mogla se zvanično čuti u  informativnoj emisiji “Novosti” koja je svih  godina u istom terminu, u 15:30 časova i po toj emisiji “Dub radio” je između ostalog i  prepoznatljiv.

Program “Dub radija” može se pratiti putem interneta, a na web stranici www.rtv-kd.com pročitati i sve informacije koje se plasiraju u programu radija i televizije.