Sve spremno za 13. Međunarodne off road susrete „KOZARA TROPHY 2023“

Sve je spremno za 13. Međunarodne off road susrete „KOZARA TROPHY 2023“, rezervisane za posljednju nedjelju aprila u Kozarskoj Dubici.

Tim povodom danas je u centru grada napravljen promotivni štand na kome su promovisani detalji vezano za ovaj sportski događaj.

 

Kozarska Dubica će 28., 29. i 30.aprila biti domaćin za osamdeset posada sa stotinu vozila masivnih četverotočkaša koji će biti učesnici ove prestižne manifestacije.

“Biće organizovana vožnja po nepristupačnom terenu i poligonu. S ciljem poboljšanja kvaliteta manifestacije ove godine smo, u odnosu na ranije, uveli manje izmjene, ekipe će voziti za startne pozicije i sva dešavanja će biti na području naše opštine“, pojasnio je Bojan Miljatović, predsjednik Off road kluba „Kozara“ koji je domaćin i organizator događaja

i dodao da su najavljene ekipe iz Slovenije i Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

On je precizirao da je programom ove trodnevne manifestacije predviđeno da se u petak, 28. aprila, od 16:00 časova na lokaciji Gunjevci vozi “prolog”– kružna trka za startno mjesto, a potom od 20:00 časova noćna vožnja po Prosari.

U subotu, 29.aprila, od 11:00 časova planiran je “Roadbook”- vožnja po šumi, nakon koje će se oko 21:00 čas takmičari okupiti u svojoj bazi, Folkoteci “Pink“, gdje će se zabaviti i opustiti na večeri rezervisanoj za druženje.

“Posljednji dan manifestacije, nedjelja, 30.april od 12:00 časova rezervisan je za vožnju ispita spretnosti na specijalno pripremljenom poligonu iza gradske pijace na Tranzitu koji će biti otvoren za sve ljubitelje terenskih vozila. To će biti i posljednja disciplina nakon koje će najboljima biti uručene nagrade i priznanja”, izjavio je Miljatović.

Nagradni fond of roud relija „KOZARA TROPHY 2023“ je 3.500 evra, a podršku manifestaciji su i ove godine dali Javna zdravstvena ustanova Specijalna bolnica “Mlječanica”, Opština Kozarskla Dubica, lokalni privrednici i drugi sponzori.