Kozarska Dubica sutra obilježava Dan opštine i 50 godina bratimljenja sa opštinom Bela Palanka

Opština Kozarska Dubica obilježiće sutra, 27. aprila, Dan opštine  ustanovljen u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, a ove godine biće obilježeno i 50 godina bratimljenja i prijateljstva opština Kozarska Dubica i Bela Palanka.

Dan opštine Kozarska Dubica biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.

Programom obilježavanja predviđen je prijem delegacija kod načelnika opštine u 9.00 časova, a zatim će u 10.00 časova na gradskom groblju Urije biti položeni vijenci žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka.

U 11.00 časova planirana je svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica na kojoj će biti oržan istorijski čas i uručena priznanja opštine Kozarska Dubica zaslužnim pojedincima, kolektivima i organizacijama.

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja, odnosno zahvalnica opštine Kozarska Dubica, su Policijska stanica Kozarska Dubica, Zlatko Seferović, Gordana Latinović, Miloš Kos, Srpsko-pjevačko društvo “Višnjić”, rukometni klub “Kozara” i Ženski rukometni klub “Knežopoljka”.

Za 17.00 časova planirana je tradicionalna Trka oslobođenja u Svetosavskoj ulici, a svečana akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici počeće u 20.00 časova.

Na svečanoj akademiji predsjedniku opštine Bela Palanaka Goranu Miljkoviću biće uručeni simbolični “ključevi bratstva” povodom 50 godina od potpisivanja Sporazuma o bratimljenju između opština Kozarska Dubica i Bela Palanka.

Obilježavanju Dana opštine Kozarska Dubica – 27. aprila prisustvovaće brojne delegacije i gosti, među kojima ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, Dragan Brdar i Bobana Ćibić, te delegacija opštine Bela Palanka, grada Kragujevca, opština Smederevska Palanka i Mali Zvornik, drugi načelnici, gradonačelnici, zvaničnici i gosti.

Organizacioni odbor za obilježavanje Dana opštine održao je danas treći sastanak, a upućen je poziv svim građanima da prisustvuju tradicionalnoj Trci oslobođenja i svečanoj akademiji u Domu kulture.