Banjac građanima i rukovodstvu čestitao Dan opštine

Darko Banjac poslanik u Narodnoj Skupštini Srpske i predsjednik Narodne partije Srpske čestitao je opštinskom rukovodstvu i građanima Kozarske Dubice Dan opštine-27. april ističući da se većinom ovaj datum veže za Donju gradinu, jer je u toku Drugog svjetskog rata ova lokalna zajednica izgubila 55 odsto stanovništva.

“Ali bez obzira na sve te strahote, uključujući i protekli odbrambeno-otadžbinski rat, Dubica i dalje stoji i u njoj žive građani koji se požrtvovano bore da ostanu na ovim prostorima i naš osnovni zadatak jeste taj. Kozarska Dubica u nazad šest godina ima ozbiljne projekte kroz vodosnabdijevanje, izgradnju infrastrukturnih objekata, a posebno spomenuću objekat Osnovne škole Sveti Sava koji je potpuno renoviran u šta je uloženo više od 1.250 000 KM, potom uloženo je u naše vrtiće i druge škole”, rekao je Banjac.

On je dodao da ulaganje u školske objekte je veoma značajno jer upravo se tu obrazuju buduće generacije i uče da ostaju na ovim prostorima.

“Kozarska Dubica, po meni, ima razvijenu i ekonomiju i privredu, a pogotovo industriju, te uslužno – trgovačku djelatnost zbog blizine granice sa EU. Značajno je ono što su predsjednik Srbije i Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik najavili, a to je izgradnje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini ali i u Beogradu. Zdravstveno-turistički kompleks će  biti zaista reprezentativan projekat u koji je Vlada Srpske uložila 22 miliona i 150 000 KM, i samo u ovoj godini ova ustanova će zaposliti dodatnih 25 radnika, a po završetku projekta “Mlječanica” će imati 250 radnika”, rekao je Banjac i ukazao na značaj ovog projekta za Kozarsku Dubicu i šire.

Banjac je dodao da svi ovi projekti se realizuju zahvaljujući Vladi Srpske, načelniku opštine i opštinskom rukovodstvu.

“Osnovni nam je cilj da u budućnosti dođe što više projekata. Blizina EU, autoputeva i izgradnja brze ceste naše su prednosti, a na nama je da zasučemo rukave i damo što više možemo jer kad odemo sa ovoga posla bićemo poznati samo po onome što je ostalo iza nas i ono što smo napravili zajedno sa građanima naše opštine. Moram da budem iskren i povećanje plata i penzija je značajno i treba da učinimo sve da naša pokoljenja ostanu na ovim prostorima”, rekao je Banjac.