Danas počinju 13. Međunarodni off road susreti „KOZARA TROPHY 2023“

Danas počinju 13. Međunarodni off road susreti „KOZARA TROPHY 2023“.

Kozarska Dubica  domaćin je za osamdeset posada sa stotinu vozila masivnih četverotočkaša koji učestvuju u ovoj prestižnoj manifestaciji, a najavljene su ekipe iz Slovenije i Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

On je precizirao da je programom ove trodnevne manifestacije počinje danas petak, u 16:00 časova na lokaciji Gunjevci gdje se vozi “prolog”– kružna trka za startno mjesto, a potom od 20:00 časova noćna vožnja po Prosari.

U subotu, 29.aprila, od 11:00 časova planiran je “Roadbook”- vožnja po šumi, nakon koje će se oko 21:00 čas takmičari okupiti u svojoj bazi, Folkoteci “Pink“, gdje će se zabaviti i opustiti na večeri rezervisanoj za druženje.

“Posljednji dan manifestacije, nedjelja, 30.april od 12:00 časova rezervisan je za vožnju ispita spretnosti na specijalno pripremljenom poligonu iza gradske pijace na Tranzitu koji će biti otvoren za sve ljubitelje terenskih vozila. To će biti i posljednja disciplina nakon koje će najboljima biti uručene nagrade i priznanja”, izjavio je Miljatović.

Nagradni fond of roud relija „KOZARA TROPHY 2023“ je 3.500 evra, a podršku manifestaciji su i ove godine dali Javna zdravstvena ustanova Specijalna bolnica “Mlječanica”, Opština Kozarskla Dubica, lokalni privrednici i drugi sponzori.