Milunović: “Socijalistička partija trajno opredjeljena da poštuje i štiti prava radnika, socijalnu i društvenu pravdu”

Socijalistička partija je trajno opredjeljena da poštuje i štiti prava radnika, socijalnu i društvenu pravdu, vladavinu prava i društvenu jednakost, to su naši programski ciljevi i po tome smo prepoznatljivi, izjavio je predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Duško Milunović čestitajući Međunarodni praznik rada, 1. maj, svim radnicima, sindikatima i građanima.

„U ime članova i funkcionera Socijlističke partije koristim ovu priliku da svim građanima Kozarske Dubice čestitam praznik rada  1. maj.

Ovaj datu je u suštini manifestacija koja se u svijetu najmasovnije organizuje i proslavlja, a ustanovljena je još davne 1886. godine u Čikagu kada su radnici još u kapitalističkom društvu tražili svoja prava. Borba za prava radnika traje i dan danas, a mi ćemo ovaj praznik rada proslaviti i obilježiti s nadom da će uslovi za život na ovim prostorima biti znatno bolji“, poručio je Milunović.

On je podsjetio da je Kozarska Dubica prije rata bila razvijena opština koja je imala najveću stopu zaposlenosti u bivšoj BiH, odnosno da je oko 12 000 radnika bilo zaposleno u brojnim industrijskim sistemima koji danas ne postoje. On je istakao da je geografski položaj Kozarske Dubice veoma povoljan i kao takvu treba da je prepoznaju brojni strani investitori. “Time bi se sigurno spriječilo da veliki broj ljudi odlazi odavde jer ovdje sigurno postoje velike mogućnosti”, izjavio je Milunović.