“Mlječanica” kroz jedinstvenu praksu ukazuje poštovanje zaposlenima; Povodom Međunarodnog praznika rada i ove godine radnicima isplaćeno po 200 KM

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” osim što postaje lider u obavljanju zdravstvenih usluga, ova ustanova preuzima primat kada je u pitanju odnos prema radnicima i osiguravanje uslova za rad ali i radničkih prava.

Zaposlenima u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici isplaćeno je po 200 KM povodom Međunarodnog praznika rada-1. maja.
Ovo nije jedina nagrada koju radnici “Mlječanice”dobijaju. Prethodno im je isplaćeno 500 KM povodom novogodišnjih i božićnih praznika, kao nagrada za angažman i odgovorno obavljanje poslova u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a nakon toga u povodu Dana žena svim radnicama isplaćeno je po 200 KM.

Ukazano poštovanje i donesenu odluku rukovodstva pohvalila je sindikalna organizacija.

Predsjednik Sindikata u “Mlječanici” Mladen Savić izjavio je da je ovo druga godina da se povodom Međunarodnog praznika rada na ovakav način nagrade radnici.
“Mislim da je ovo jedinstvena praksa u Republici Srpskoj. Potekla je na inicijativu našeg direktora Darka Banjca i mnogo nam znači, jer je ovo pokazatelj obostranog poštovanja i povjerenja kada govorimo o odnosu radnika i poslodavca. Zadovoljni smo jer smo nagrađeni finansijski ali i u smislu odnosa direktora prema radniku s ljudskog aspekta”, rekao je Savić.
On je podsjetio da se sva primanja radnika u toj zdravstvenoj ustanovi isplaćuju u roku.

Direktor Specijalne bolnice “Mlječanica” Darko Banjac izjavio je da je ova odluka rukovodstva samo vid zahvalnosti prema radnicima jer odgovorno i predano obavljaju svoj posao.
“Cijenimo svaki trud i zalaganje. Zdravstveni radnici rade veoma odgovoran i stresan posao. Zadovoljan pacijent je najveća nagrada, a svaki uspjeh se gradi timskim radom. Želim da se zahvalim svim radnicima “Mlječanice” na odgovornosti, te da se i u budućnosti razvijamo i rastemo, da svaki radnik na svoje radno mjesto dolazi motivisan i zadovoljan jer je njegov rad cijenjen”, rekao je Banjac.