Kozarska Dubica i ove godine na ruti akcije „Odvažni točkovi“; Pomoć ovaj put stiže za školu u Knežici

Kozarska Dubica je ponovo na ruti humanitarne akcije „Odvažni točkovi“. Naime, jedanaest volonerta iz Italije će se posljednjih dana proljeća popeti na svoja bicikla i krenuti na put dug 578 kilometara. Voziće od  31. maja do 7. juna sa startne pozicije iz Zagreba, preko  Kozarske Dubice, Dabraca, Viteza, Sarajeva do  Rudog. Ovog puta imaju za cilj da prikupe potrebna sredstva za kupovinu novog  kombija za prevoz djece Dnevnog centra Rudo, a akcija se organizuje zahvaljujući udruženju “LOV ONLUS” (LOVE onlus), sa sjedištem u Italiji, koji su realizovali brojne projekte solidarnosti u našoj zemlji i Srbiji. Svi koji žele podržati njihov poduhvat, plaćaju svaki kilometar njihovog pređenog put po cijeni od pet evra.

Da podsjetimo, da je 2021. godine 11 biciklista takođe prešlo put  dug 600 kilometara i tako sakupili sredstva za renoviranje dvorane Osnovne škole Vuk Stefanović Karadžić  u našoj opštini koja je zbog toga dobila ime po mladoj sportistkinji Alići Manjani. Osim toga, uredili su i dječije igralište u dvorištu ove škole, ali realizovali i više drugih akcija pomoći u  Kozarskoj Dubici, među kojima su i projekti za Narodnu biblioteku u našem gradu.

I ovaj put neće praznih ruku posjetiti našu opštinu. Naime, ovdje će boraviti 1. i 2. juna  kada će posjetiti Osnovnu školu Majka Knežopoljka u Knežici, za koju su,  takođe, započeli projekat sakupljanja novčanih sredstava. O kakvoj vrsti pomoći je konkretno riječ, biće tačno poznato kada italijanski humanisti budu boravili na području naše opštine i Knežice početkom juna mjeseca.