Banjac: “Srpska sloboda, nažalost, svaki put skupo plaćena”

Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, čestitku povodom 12. maj – Dana Vojske Republike Srpske, uputio je Darko Banjac, predsjednik NPS-a i poslanik u NSRS.
“Braneći pravo na život i slobodu svog naroda, vođena časnim ciljevima i velikom hrabrošću, Vojska Republike Srpske bila je ključ odbrane, a odlukom o njenom formiranju spriječeno je ponavljanje genocida i još jednog terora nad srpskim narodom”, rekao je Banjac i dodao da neizmjerna zahvalnost i poštovanje ne smiju nikada izostati, a suza i patnja majki za najboljim sinovina nikada ne smije da se zaboravi.
On je naveo da je bolna činjenica da je srpska sloboda svaki put skupo plaćena.
“Najbolji među nama utkali su svoje živote i dijelove tijela u našu Republiku, našu slobodu,  viševijekovno ognjište. Srpska sloboda je, nažalost, svaki put skupo plaćena, zato svaki kamen i grumen ove zemlje naša je svetinja i za ovaj narod najvrjednije”, poručio je Banjac i dodao  da je uvjerenjen da će Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, sa ponosom i poštovanjem, i dalje nastaviti da baštini vrijednosti, tradiciju i kulturno-istorijsko naslijeđe Vojske Republike Srpske.
On je naglasio da za broj 23 000, koji se odnosi na pale borce, treba da zna svaka buduća generacija.