U Banjaluci otvorene sportske igre radnika MUP-a; Karan: Mladi policajci su budućnost

U Banjaluci su danas, u okviru programa obilježavanja Dana policije, otvorene sportske igre radnika Ministarstva unutrašnjih poslova – “Policijada 2023”.

Otvaranju su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Prije otvaranja održan je minut ćutnje za sve stradale službenika MUP-a Srpske.

Karan je rekao da kadrovsko jačanje i podmlađivanje mora da adekvatno prati i opremanje MUP-a i istakao da je Vlada Srpske u proteklih šest godina za te namjene izdvojila 150 miliona KM.

Karan je rekao da se nastavlja ulaganje i opremanje MUP-a, dodajući da je ovo Ministarstvo veliko i zahtijeva ogromna materijalna sredstva.

Otvarajući u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke “Policijadu”, sportske igre radnika MUP-a, Karan je poručio da su mladi policajci budućnost MUP-a Srpske i da je raspisan konkurs za 26 klasu za 300 novih mladih ljudi.

Zaposleni u MUP-u iz svih krajeva Republike Srpske i studenti Fakulteta bezjednosnih nauka, takmičiće se u osam disciplina – streljaštvu, plivanju, džudu, malom fudbalu, basketu, odbojci, krosu i stonom tenisu. Među učesnicima su i tri pripadnika Policijske stanice Kozarska Dubica.

Sportske igre koje završavaju sutra, biće održane u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.