Prve pripreme za takmičenje na dječijem festivalu “Ritam Evrope”

Pripreme za prestižno televizijsko takmičenje “Ritam Evrope” počinju sutra, kada će biti održan prvi sastanak sa roditeljima odabrane djece na audicijama za ovaj festival, najavila je koordinator festivala Dijana Kondić.

“Produkcijski tim festivala “Ritam Evrope” je u proteklim nedjeljama zasjedao na čelu sa direktorom programa i televizijskim voditeljem Igorom Karadarevićem.
Donijeta je odluka, da će se tim Kozarske Dubice ove godine u televizijskom prenosu takmičiti sa pjesmom koju je na Evroviziji izvela zemlja Malta”, izjavila je Kondićeva i dodala da su ovogodišnji predstavnici Kozarske Dubice Lena Janjuz i Marija Gajić, koje će pjevati u duetu, a plesna pratnja im je Helena Gajić.
Ona je dodala da u subotu, 20. maja, počinje prvi kamp i uvježbavanje takmičara gdje će im biti posvećen vrhunski tim stručnjaka predvođen Slavkom Budimkićem i Milanom Milinkovićem.
“Prva dvodnevna priprema takmičara održaće se u Gradišci, u gradu čiji takmičari su odnijeli pobjedu na prošlogodišnjem festivalu. Kozarska Dubica ima sjajne talente i želim da damo maksimalan doprinos i trud da naši takmičari, ove tri sjajne djevojčice, ove godine budu pobjednice”, rekla je Kondićeva.
Sastanak s roditeljima počeće sutra u 10.00 časova u sali za sastanke “Centra za informisanje i kulturu”.
Zahvaljujući ugovoru koji je načelnik opštine Radenko Reljić potpisao s “Ritmom” Evrope” dubički mladi talenti imaju, drugu godinu za redom, priliku da se predstave van teritorije opštine.

„Ritam Evrope“ sarađuje u Srbiji sa 25 gradova, Republici Srpskoj sa 20 gradova i opština, u Crnoj Gori sa 16, te Severnoj Makedoniji sa 18 gradova.