Održan sastanak sa roditeljima učesnika “Ritma Evrope”; U subotu prvi kamp

Danas je održan prvi sastanak sa roditeljima odabrane djece na audicijama za festival „Ritam Evrope“, muzičko takmičenje osmišljeno po principu Evrovizije na kojem učestvuju najtalentovaniji takmičari do 21 godinu starosti. Našu opštinu predstavljaju četrnaestogodišnja Lena Janjuz i sedamnaestogodišnja Marija Gajić, koje će u duetu izvesti pjesmu pod nazivom “Kameleon”, pjevačice Mihele koja je predstavljala Maltu na Evroviziji 2019. godine, a ove godine imaju i plesnu pratnju, mladu Helenu Gajić koja ima 11 godina.

Koordinator festivala za Kozarsku Dubicu Dijana Kondić izjavila je da već ove subote počinje prvi kamp i uvježbavanje takmičara koji će se održati u Gradišci, stoga je bio neophodno upoznati roditelje sa svim detaljima puta, obuci  i održavanju kampa.

„Drago mi je da imamo takmičare za ovaj festival koji je odlična prilika za ovu djecu. Sa njima radi vrhunski tim stručnjaka koji će im pomoći  da razvijaju samopouzdanje, stiču iskustva te iskazuju i oblikuju ono što im je urođeno“, izjavila je Kondićeva.

Ona je naglasila da je investicija u znanje i usavršavanje vještina uvijek provjereno ulaganje.

Roditelji naših učesnica smatraju da će učešće njihove djece na ovom festivalu dobro doći kao izuzetno iskustvo bez obzira na plasman. Marija Gajić je bila učesnik festivala i prošle godine, i samo pozitivne utiske nosi sa ovog takmičenja, kaže njena majka Snježa Gajić.

„Ovaj put obje kćerke učestvuju na festivalu. Prošle godine vidjeli smo da je organizacija savršena, djeca su poštovana i imaju sve što im treba tako da smo bez razmišljanja dio takmičenja ove godine i nadamo se boljem plasmanu“, izjavila je Gajićeva.

Brankica Janjuz, Lenina mama, takođe je srećna što je njena kćerka dobila priliku da bude dio ovog prestižnog takmičenja za mlade.

„Nadam se da će se Lena pozitivno predstaviti na takmičenju, od malih nogu voli da pjeva i igra, sama je izabrala ovaj put i ima moju podršku u tome, pa od festivala očekujemo najbolje“, rekla je Janjuzova.

Prva dvodnevna priprema takmičara održava se u Gradišci, jer je to grad čiji takmičari su odnijeli pobjedu na prošlogodišnjem festivalu. Boravak dubičkih kandidata na kampu finansira opština Kozarska Dubica koja je po drugi put potpisala ugovor o saradnji  sa muzičkim takmičenjem kako bi se  domaći mladi talenti mogli  predstaviti van teritorije opštine. Pripremni kampovi će se održavati i tokom juna mjeseca, radiće se i tokom ljeta dok će festival biti održan krajem septembra ili u oktobru mjeseca, što će naknadno biti saopšteno.