Satira nasmijala dubičku publiku

U susret Novoj Godini, u hotelu Zepter organizovano je Satirično veče, omaž Petru Krdu, pod nazivom „Kod kuće je najgore“.

Učestvovali su Živko Vujić, Gojko Mandić, Goran Vrtunić Daks te  Miladin Berić.

„Kao predsjednik Udruženja književnika banjalučke podružnice mogu da kažem da smo naš četvorica malo došli da zabavimo narod u Dubici večeras, a u sljedeća tri dana nastupaćemo u Laktašima i Banjaluci. Pišemo aforizme, poeziju,satirične priče koje će nasmijati publiku ali i natjerati na određana razmišljanja“, kaže Berić.

Ističe da publika uvijek odlično reaguje na satiru i aforizme .

Organizatori manifestacije bili su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Kozarska Dubica i Zepter hotel, a Zoran Sinkić predsjednik „Prosvjete“ i Petar Bijelić, direktor hotela „Zepter“ kazali su da Dubičanima poklanjaju veče humora i satire povodom predstojećih praznika.

„Nadam se da će svi posjetioci večeras biti pozitivno iznenađeni sa lijepom pričom, završavamo ovu godinu sa satirom a nadamo se da će iduće godine biti mnogo vedrih tema i kulturnih sadržaja koje ćemo ponuditi našem gradu“, izjavio je Sinkić.

„Veče satire je novi sadržaj koji nudimo u našem hotelu i nadam se da će Dubičanima da se svidi“, rekao je Bijelić.

Moderator je bio naš sugrađanin  Zoran M.Kos.

„Nekada davno 1977.godine veliki jevrejski satiričar Efraim Kišon je napisao Kod kuće je najgore –  tridesetčetiri porodične priče čekajući svoju suprugu da se spremi. Iskoristili smo ovaj lijep i dobar naslov za ovo veče koje smo posvetili velikom kulturnom radniku Petru Krdu,šefu književne opštine Vršac koji je bio pjesnik, prevodilac, novinar i izdavač“, izjavio je Kos.

Gosti iznaneđenja na ovoj večeri bile su  članice KUD-a „Dubičanke“. Organizovana je i vrijedna tombola za posjetioce. Medijski pokrovitelj manifestacije bilo je preduzeće Centar za informisanje i kulturu .