Forum za bezbjednost opštine: Godina bez značajnijih bezbjednosnih izazova

U Kozarskoj Dubici danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost opštine na kojem je konstatovano da u ovoj godini nije bilo značajnijih bezbjednosnih izazova.

„Oblast bezbjednosti saobraćaja je segmet sa kojim nismo zadovoljni jer imamo malo pogoršanje stanja bezbjednosti saobraćaja, veći broj saobraćajnih nezgoda u ovih 11 mjeseci, a većinom se radi o saobraćajnim nezgodama sa materijalnom štetom“, rekao je novinarima komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković.

On je dodao da će pripadnici MUP-a u narednom periodu preduzimati preventivne i druge aktivnosti kako bi se unaprijedila bezbjednost i u toj oblasti.

Milanković je ocijenio da je opšte stanje bezbjednosti u Kozarskoj Dubici zadovoljavajuće, navodeći da je za 11 mjeseci evidentirano 122 krivična djela, pet više nego prošle godine.

„Nismo imali evidentiranih teških krivičnih djela koji bi uznemirili javnost i građane, a otkrivenost je na dosta visokom nivou i u tom dijelu držimo kontinuitet iz prethodnih godina“, rekao je Milanković novinarima.

U ovoj godini evidentiran je nešto veći broj prekršaja javnog reda i mira, ali nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović rekao je da je ovo tijelo na današnjem sastanku razmatralo bezbjednosnu situaciju, novoidentifikovane probleme i ostala pitanja iz oblasti bezbjednosti koja je na području te opštine uopšteno dobra, bez većih poremećaja.

Sa sastanka Foruma za bezbjedost poručeno je da se u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika očekuje veća frekvencija saobraćaja, te upućen apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i uzdrže se od konzumiranja alkohola, a građanima da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava i praznike proslave mirno i dostojanstveno.

Upućene su i čestitke povodom predstojećih međunarodnih i vjerskih praznika svim građanima i subjektima bezbjednosti opštine Kozarska Dubica.