“U posjeti” Udruženju mladih “Fokus”

Dubičko Udruženje mladih “Fokus” već sedam godina pomaže sugrađane kojima je to potrebno, a njihova humanost je stigla i do daleke Afrike.

Zahvaljujući donatorima i volonterima ovog udruženja na adrese 40 socijalno ugroženih lica svakodnevno stižu topli obroci, često ih obraduju i drugim prehrambenim proizvodima, a ne zaboravljaju ni najmlađe sugrađane koje u vrijeme praznika uvijek obraduju  slatkišima, u školama za njih obezbjeđuju užinu, a  za prvi školski dan prvačićima đačke torbe i pribor.

U današnjem izdanju emisije „U posjeti“ predsjednik „Fokusa“ Nedim Krivdić i mladi volonter, dvanaestogodišnji Faruk Duljković govore o  tome  zbog čega su dio svoje svakodnevnice posvetili humanitarnom radu, šta ih pokreće, šta raduje, ali i o tome šta su do sada uradili.

A samo tokom prošle godine na adrese 40 korisnika projekta „Dobra djela“ obezbijedili su i dostavili 17.000 toplih obroka, za 150 porodica 24 tone hrane, kroz projekat „Prvi školski dan“ za 109 prvačića obezbijedili školske torbe i pribor,  u projektu „Užine“ za 93 đaka 15.000 užina, a podijelili su  sedam tona garderobe i za novogodišnje praznike paketićima obradovali 450 dubičkih mališana.

I to nije sve, brojne su i pojedinačne akcije u kojima su donatori i volonteri „Fokusa“ obezbijeđivali i građanima dostavljali ogrijev, grijalice, obnavljali zapuštene domove, a kao jedan od najdražih projekta ističu izgradnju tri bunara za stanovništvo Ugande.

Emisiju „U posjeti“ emitujemo od 17.00 časova u programu Dub radija, a na našem televizijskom kanalu nakon Novosti.