U Beogradu sajam turizma od 22. do 25. februara

U Beogradu će pod sloganom “Avantura počinje ovdje” na Beogradskom sajmu od 22. do 25. februara biti održan 45. Međunarodni sajam turizma, a uporedo i sajam ugostiteljsko-turističke opreme.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma je Grčka, koja je ubjedljivo najtraženija destinacija za građane Srbije koji putuju u inostranstvo na ljetovanje, saopšteno je iz Beogradskog sajma.

U paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke posjetioce očekuju izlagači iz cijele zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, pa sve do profesionalnih udruženja.

Očekuju se jedinstvena tematska iskustva i proizvodi iz Grčke, obojeni dugom istorijom, gastronomijom, kao prilika za dodatno umrežavanje tokom sajma sa srodnim srpskim turističkim predstavnicima.

Prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo će učestvovati su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Tradicionalno, na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije iz regiona, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori, a učešće ima i Opštinska turistička organizacija.

Međunarodni sajam turizma jedan je od poslovnih stubova Beogradskog sajma i cjelokupne srpske turističke privrede.

Turizam ima značajan uticaj na ekonomiju i spada u snažne pokretače privrednog rasta i razvoja, stvarajući sinergiju srodnih sektora i doprinoseći ukupnom prosperitetu zemlje.

Beogradski sajam turizma, kao najposećeniji sajam turizma regiona i šire kroz veliki broj poslovnih gostiju i B2B aktivnosti, čini značajno tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista.

Zbog ekskluzivnih sajamskih cijena, “first minut” ponuda i paketa sa mnoštvom pogodnosti, sajam turizma je za posjetioce već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi.

Promocije popularnih i dostupnih aranžmana, privlačenje posjetilaca i putnika ka novim destinacijama, ali i podsticanje ekonomske aktivnosti koje se odvijaju tokom sajamskih dana, reflektuju se potom na cijelu turističku godinu koja po pravilu biva obiljžena aktuelnim Sajmom turizma.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u hali četiri Beogradskog sajma nastupima Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Vojvodine, kao i mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih dijelova Srbije.

Pod sloganom “Poslužite se” istovremeno uz Sajam turizma u halama 2A i 2C odvijaće se i 19. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, koji će okupiti brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti u vezi sa ugostiteljskim djelatnostima.

Na ovom sajmu će učestvovati kompanije koje se bave proizvodnjom, distribucijom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja, opremom za kuhinje, restorane i barove, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdijevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Beogradski međunarodni sajam turizma je najvažniji godišnji događaj posvećen promociji, razvoju i unapređenju turističke industrije regiona.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma HORECA-OPREMA je od 22. do 24. februara, od 10.00 do 19.00 časova i 25. februara od 10.00 do 18.00 časova.

Cijena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a parkinga 200 dinara po satu.