Na početku julskog upisnog roka u SŠC “Nikola Tesla” slobodna 33 mjesta

U srednjim školama u Republici Srpskoj danas počinje julski upisni rok u prve razrede školske 2024/25.godine koji će trajati do 12.jula.

U Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ u Kozarskoj Dubici slobodnih mjesta ima u svim odjeljenjima, od ukupno planiranih 116, u junskom upisnom roku popunili su 83 mjesta.

U odjeljenju Gimnazije slobodna su još tri, u odjeljenju tehničara mehatronike  osam,  kod farmaceutskih tehničara slobodno je još 10 mjesta, u kombinovanom odjeljenju bravar-zavarivač/automehaničar mjesta ima za još pet učenika, a u odjeljenju frizera slobodno je još sedam mjesta.

Svršeni osnovci dokumenta predaju radnim danom od 09.00 do 12.00 časova u školskom holu, a kandidati treba da prilože prijavu za upis, koju dobijaju i popunjavaju u školi, originalnu diplomu, svjedočanstva o završenoj osnovnoj školi i izvod iz matične knjige rođenih.

Pored opšteg uspjeha u osnovnoj školi, pri upisu učenika u srednje škole redoslijed kandidata utvrđivaće se i na osnovu posebnog uspjeha iz predmeta značajnih za zanimanje koje učenik upisuje,  a dobrodošle su nagrade i priznanja sa republičkih i državnih takmičenja.

Julski upisni rok završava 12.jula.