Obilježavanje “Mjeseca roditeljstva i dječije igre” u vrtiću “Pčelica” završeno “Igrama bez granica”

Današnje „Igre bez granica“ su posljednja aktivnost u Dječijem vrtiću „Pčelica“ u okviru „Mjeseca roditeljstva“, koji se na preporuku i uz podršku UNICEF-a i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske obilježava u predškolskim ustanovama pod sloganom „Od čigre do video igre“.

Zbog lošeg vremena u više navrata odgađane „Igre bez granica“ danas su uspješno organizovane u obje radne jedinice dubičkog vrtića uz učešće velikog broja roditelja, ovog puta uglavnom očeva koji su uz svoje mališane bili glavni akteri manifestacije organizovane povodom obilježavanja „Dana očeva“ , a koja je kao i sve u vrtiću prošla uz puno smijeha, igre i zabave.

Mirko Dragičević je tata Filipa i Sergeja i danas je bio najbrži u trčanju u vrećama.

„Sve tate su bile odlične, bilo je gusto i jedva sam, uz podršku navijača, stigao prvi“, kaže Mirko i dodaje da ovu manifestaciju treba podržati i svake godine organizovati, kao što su iz vrtića i najavili.

Sa tatom je ovog puta trčao Filip koji kaže da mu je drago što su on i njegov tata pobijedili.

Na gol je šutirala i pogodila Ema Švraka, koja se danas družila sa svojim tatom Đorđem.

Dejan Gvozdenović se danas u vrtiću družio sa sinom Dušanom,  nisu se takmičili, ali se tata uključio u organizaciju  manifestacije za koju kaže da je veoma lijepa  i da je treba podržati kako bi se nastavila održavati i u narednim godinama.

Direktor vrtića „Pčelica“ Maja Berberović je podsjetila da je današnja manifestacija dio zajedničke aktivnosti ove predškolske ustanove, UNICEF-a i Ministarstva prosvjete i kulture RS u okviru  obilježavanja “Mjeseca roditeljstva”.

Ona se posebno zahvalila roditeljima na podršci koju su pružili u realizaciji svih aktivnosti u vrtiću.

„Danas imamo završne aktivnosti obilježavanja „Mjeseca roditeljstva i dječije igre“  kojima smo se  na preporuku UNICEF-a i Ministarstva prosvjete i kulture pridružili ove godine i izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo mogli  učestvovati u ovom aktivnostima“, kazala je Berberovićeva.

Ona je rekla da su sve aktivnosti vaspitači pripremali u skladu sa temom u kojoj je akcenat stavljen na dječiju igru.

„Jedna od aktivnosti je obilježevanje „Dana očeva“ koju smo  nažalost zbog vremenskih neprilika morali ostaviti kao zadnju aktivnost i njome završavamo obilježavanje „Mjeseca roditeljstva i dječije igre“, navele je Berberovićeva.

Istakla je da je u toku i priprema videa koji je bio poželjan da se uradi i da će i video nositi naziv kao  i slogan aktivnosti, odnosno  „Od čigre do video igre“.

„Tako će svi zaintersovani moći da na Fejsbuk stranici Dječijeg vrtića „Pčelica“ pogledaju video u kojem će biti  objedinjene i prikazane sve aktivnosti koje smo realizovali tokom Mjeseca roditeljstva“, navela je Berberovićeva.

A  teško je ocijeniti ko je u današnjim „Igrama bez granica“ više uživao,  očevi i njihovi mališani su dali sve od sebe da budu što bolji, a  svoje vještine su pokazali na poligonu, skakanju u vreći, nošenju jajeta u kašici, povlačenju konopca, muzičkoj stolici, šutiranju na gol.