Dva dječija igrališta uskoro u centru grada; Savković: “Najmlađi moraju biti prioritet”

Na Sportskom centru u Kozarskoj Dubici danas su počeli  radovi na postavljanju novog dječijeg igrališta koje je nabavljeno zahvaljujući direktoru Komunalnig preduzeća “Komunalac” Igoru Savkoviću.

Mališani Kozarske Dubice će od ponedjeljka imati nove, dodatne, sadržaje za igru, a ovim radovima prethodila je i rekonstrukcija fudbalskog terena, čime Sportski centar ubrzo dobija novo ruho.

Naime, uz pomoć Vlade Republike Srpske, a na inicijativu Igora Savkovića fudbalski teren na Sportskom centru je obnovljen kako bi sportski klubovi, rekreativci, a posebno oni najmlađi imali bolje uslove za fizičke aktivnosti i boravak na otvorenom.

Načelnik opštine Radenko Reljić je iz opštinskog budžeta obezbijedio sredstva da se opremi ovo  dječije igralište, a Savković je danas sa direktoricom Centra za informisanje i kulturu Dijanom Kondić obišao teren gdje se postavljaju novi rekviziti, naglasivši da su najmlađi prioritet grada.

“Do ponedjeljka će, zahvaljujući načelniku opštine, biti potpuno završeni radovi na ovom dječijem igralištu. Pored novih sprava, rekonstruisaćemo i postojeće, a postavićemo igralište i u gradski park. Najmlađi su nam najvažniji i svakako moramo svako iz svoje nadležnosti da damo maksimalan trud da im pružimo najbolje”, rekao je Savković.

Direktorica Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić zahvalila je Savkoviću koji je prilikom posjete Vladi RS ukazao na potrebu obnove terena na Sportskom centru, te naglasila da i zaposleni, a i korisnici Sportskog centra cijene ovakav vid zalaganja.

“Iako “Komunalac” samo vrši održavanje ovog terena, direktor tog preduzeća Igor Savković nije propustio priliku da upozna predstavnike Vlade sa potrebama naše lokalne zajednice, među kojima je bila i rekonstrukcija Sportskog centra i moram da iskažem veliku zahvalnost. U pitanju je opšti interes i briga o najmlađima i svakako neizmjerno cijenimo ovaj gest direktora Savkovića”, rekla je Kondićeva.