“Smotra folklora” večeras u Kozarskoj Dubici

Večeras će u Kozarskoj Dubici   biti održana 18. “Smotra folklora” na kojoj će, osim domaćih kulturno-umjetničkih društava, nastupiti i gosti iz Srbije, Hrvatske, te okolnih gradova i opština.

Na manifestaciju koja ove godine slavi punoljetstvo iz Srbije dolazi Akademsko društvo “Novi Beograd”, a iz Hrvatske Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Kostajnice.

Na  Sportsko-kulturnom centru „9.januar“ nastupiće i kulturno-umjetnička društva „Sveti Sava“ iz Banjaluke, „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške , „Potkozarje“ iz Kostajnice, te predstavnici grada domaćina GKUD“Una“, „Knešpolje“ iz Knežice, Izvorna pjevačka grupa „Jabuka“ i Tina Milanović pobjednica Takmičenja pjevača amatera.

Svečani defile učesnika „Smotre folklora“  krenuće u 19.00 časova ispred Doma kulture do Trga 11. dubičke brigade, a nastup članova kulturno-umjetničkih društava počeće u 21.00 čas.

Centar za informisanje i kulturu, kao organizator ove izuzetne kulturne manifestacije, poziva sve ljubitelje tradicionalne igre i pjesme da  večeras dođu na Sportsko-kulturni centar „9.januar“  kako bi zajedno uživali u događaju koji već 18 godina živi u našem gradu.