“Elektrokrajina”Banjaluka pobjednik Petrovdanskog turnira u malom fudbalu

Pobjednički trofej Petrovdanskog turnira u malom fudbalu „Kozarska Dubica 2024“ u rukama je fudbalera „Elektrokrajine“ .

Ekipa iz Banjaluke je u posljednoj minuti večerašnjeg susreta zabila pobjednički pogodak i na kraju slavila protiv  domaće ekipe „Komunalac“ a.d. rezultatom 3:2.

Igor Mirković iz pobjedničke ekipe kaže da je turnir kao i svake godine dobro organizovan, sa velikim brojem kvalitetnih ekipa iz okruženja, drugih država i  gradova.

Za finalnu utakmicu kaže da je bila teška, da su do pobjede došli u zadnjim sekundama i kako sam kaže, imali su malo sreće u završnici.

Čestitao je organizatoru  i izrazio nadu da će pred dubičkom publikom igrati i naredne godine, a zahvalio se i „Elektrokrajini“ što im je omogućila dolazak na turnir u Kozarsku Dubicu

Borislav Dalić  iz drugoplasirane  ekipe „Komunalac“a.d. je rekao da je finalna utakmica bila napeta  do samog kraja.

„Mi smo propustili svoje šanse i izgubili  2:3,  primili gol 10 sekundi prije kraja, nesretno iz auta, ali to je fudbal, igra“, kaže Dalić čestitajući protivnicima koji su danas bili bolji i sa malo više sreće.

On se zahvalio svojim momcima na zalaganju, publici i  organizatoru  na turniru koji je i ove godine bio, kako kaže, veoma dobro organizovan.

Uz pehare, prvoplasiranim ekipama dodijeljene  su i novčane nagrade, pobjednicima je pripao iznos od 4.000 KM, a drugoplasirana ekipa je dobila hiljadu KM.

Titule najboljeg strijelca i najboljeg igrača na turniru  ponijeli su fudbaleri „Elektrokrajine“,  najbolji  strijelac je Zoran Kulišić, a najbolji igrač Emilko Janković,  dok je za najboljeg golmana turnira proglašen Darko Cikota iz drugoplasirane ekipe „Komunalac“ a.d. Kozarska Dubica.

Pehare i novčane nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su direktor Komunalnog preduzeća „ Komunalac“  Igor Savković i predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić.

Rokić je rekao da je ovo veoma lijepa sportska manifestacija koja je odavno prešla u tradiciju.

„Ja bih u ime Opštine čestitao pobjednicima i svim učesnicima turnira“, kazao je Rokić i istakao da će Opština i  dalje da bude  podrška svim sportskim manifestacijama.

U ime organizatora Branko Pralica podsjetio je da je na turniru učestvovalo 12 seniorskih ekipa  iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske.

„U dogovoru sa načelnikom opštine  i sponzorima  turnir smo igrali tri dana, turnir je bio na visokom nivou i mi smo prezadovoljni“, rekao je Pralica .

On je kazao da je turnir i ove godine pokazao kvalitet i da  Kozarska Dubica ljeti zaslužuje jedan ovakav sportski događaj.

Organizatori Petrovdanskog turnira u malom fudbalu zahvalili su se i publici koja je takmičarima pružala podršku sa tribina tokom  sva tri dana odigravanja utakmica i pozvali  sugrađane da istu pažnju poklone nastupu  mladih fudbalera za koje se Petrovdanski turnir nastavlja u utorak, 9.jula od 20.00 časova.

Organizator Petrovdanskog turnira u malom fudbalu je Opština Kozarska Dubica, uz podršku Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Elektroprivrede Republike Srpske  i  Komunalnog preduzeća „Komunalac“,  a medijski pokrovitelj  je Centar za informisanje i kulturu Kozarska Dubica.