Svečanim defileom počela 18. Smotra folklora

U Kozarskoj Dubici sve je spremno za 18. “Smotru folklora” na kojoj, osim domaćih kulturno-umjetničkih društava, nastupaju i gosti iz Srbije, Hrvatske, te okolnih gradova i opština.

Na manifestaciju koja ove godine slavi punoljetstvo iz Srbije je stiglo Akademsko društvo “Novi Beograd”, a iz Hrvatske Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Kostajnice.

Na Sportsko-kulturnom centru „9.januar“ nastupiće i kulturno-umjetnička društva „Sveti Sava“ iz Banjaluke, „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške , „Potkozarje“ iz Kostajnice, te predstavnici grada domaćina GKUD“Una“, „Knešpolje“ iz Knežice, Izvorna pjevačka grupa „Jabuka“ i Tina Milanović pobjednica Takmičenja pjevača amatera.

Svečani defile učesnika „Smotre folklora“ krenuo je ispred Doma kulture do Trga 11. dubičke brigade, a nastup članova kulturno-umjetničkih društava počeće u 21.00 čas.

Centar za informisanje i kulturu, kao organizator ove izuzetne kulturne manifestacije, poziva sve ljubitelje tradicionalne igre i pjesme da večeras dođu na Sportsko-kulturni centar „9.januar“ kako bi zajedno uživali u događaju koji već 18 godina živi u našem gradu.