Nizom događaja mještani Međeđe obilježiće slavu sela Pavlovdan

Pavlovdan je praznik koji se u Međeđi godinama obilježava nizom svečanosti, a sve počinje u crkvi “Svetih apostola Petra i Pavla”.

Tako će biti i ove godine, a tradicionalno obilježavanje Pavlovdana, krsne slave hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Međeđi i slave ovog sela biće uveličano osvećenjem parohijskog doma koje će biti obavljeno u 11.00 časova.

Ovom događaju prethodiće sveta arhijerejska liturgija u 09.00 časova, nakon koje će se organizovati litija i lomljenje slavskog kolača.

U okviru obilježavanja krsne slave ovog sela, sa početkom u 10.30 časova  kod spomen-česme  biće služen parastos poginulim borcima iz otadžbinskog rada.

Obilježavanje slave sela nastavlja se u večernjim časovima, “Kotlićijadom” u organizaciji Mjesne zajednice Međeđa i Pavlovdanskim turnirom u malom fudbalu koji organizuje Omladinski fudbalski klub “Ravan”.

“Kotlićijadu” organizuju od prošle godine, a za sutra je okupljanje učesnika  na Sportskom centru u ovom selu planirano  od 13.00 do 15.00 časova, u 15 i 30 počeće takmičenje, a proglašenje pobjednika predviđeno je u 18.30 časova.

Pavlovdanski turnir u malom fudbalu je tradicija koja se njeguje već 73.godinu.

Ovog puta, Omladinski fudbalski klub “Ravan”podršku u organizaciji turnira ima od preduzeća “Komunalac”, “Zeptera” i Specijalne bolnice “Mlječanica”. Turir će početi u 17.00 časova.

Poštujući tradiciju svojih predaka, mještani Međeđe i organizatori pavlovdanskih događaja u ovom selu pozvali su sve zainteresovane da im se sutra, 13.jula pridruže  u obilježavanju seoske slave.