Narodni poslanici i “Mlječanica” Hitnoj službi donirali najsavremenije bolničke krevete

Dva najsavremenija bolnička kreveta nova su donacija narodnih poslanika iz Kozarske Dubice, Darka Banjca, Dragana Brdara i Bobane Ćibić i Specijalne bolnice „Mlječanica“ Hitnoj službi Doma zdravlja u našoj opštini.

Novi bolnički kreveti, vrijedni 10.000 KM, u službu Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja isporučeni su danas, a današnja donacija nastavak je niza aktivnosti kojima su i do sada narodni poslanici i bolnica „Mlječanica“ pomagali Dom zdravlja.

Direktor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“  Darko Banjac rekao je novinarima da ta zdravstvena ustanova posljednjih nekoliko godine u kontinuitetu pomaže Dom zdravlja, te da je saradnja dvije zdravstvene ustanove u Kozarskoj Dubici veoma važna.

Banjac je podsjetio da je ranije izvršeno renoviranje službe Hitne medicinske pomoći i realizovane druge akcije kojima je obezbjeđena medicinska oprema koja je bila potrebna ovoj službi.

„Specijalna bolnica „Mlječanica“, uz pomoć i finanskijsko učešće narodnih poslanika, i danas je donirala dva bolnička kreveta, posljednje generacije koja se može naći na tržištu“, rekao je Banjac i dodao da će saradnja dvije zdravstvene ustanove u Kozarskoj Dubici biti  nastavljena i u budućnosti sa sve većim i većim intenzitetom.

„Drago mi je da su pacijenti već bili u „novom ruhu“ Hitne pomoći, a sada će im na raspolaganju biti dva nova kreveta, koja su bila potrebna ovoj službi“, rekao je Banjac.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar rekao je da je na osnovu dogovora sa rukovodstvom Doma zdravlja već izvršena kompletna rekonstrukcija službe Hitne medicinske pomoći, te da su u posljednjih osam mjeseci Specijalna bolnica i narodni poslanici iz Kozarske Dubice ovu službu, kroz projekat sanacije i nabavke medicinske opreme, pomogli u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

„Nedostajala su još dva kreveta, koja će služiti našim pacijentima kada budu morali provesti više vremena u našim prostorijama“, rekao je Brdar podsjetivši da već 11 godina radi u zdravstvu, u Domu zdravlja i „Mlječanici, i dobro poznaje probleme i zahtjeve zdravstvenih radnika i pacijenata

„Posebno sam ponosan na sve one ljude koji rade u zdravstvu, nekad i u teškim uslovima, jer nije lako danas raditi u zdravstvu. Vremena su teška i susrećemo se sa nekim novim bolestima i treba odgovoriti na brojna pitanja koja do sada nisu bila aktuelna na ovom našem podneblju, ali isto tako smo svi opredijeljeni da stvaramo uslove i pretpostavke da pružamo što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja i Specijalnoj bolnici „Mlječanica“, rekao je Brdar.

On je rekao da danas nije lako raditi u zdravstvu i da treba odgovoriti na neka brojna pitanja koja do sada nisu bila aktuelna na našem podneblju, te naglasio da su svi opredijeljeni da se stvaraju pretpostavke da se stanovništvu pruži što kvalitetnija zdravstvena zaštita, te da je humanost misija zdravstvenih radnika.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Bobana Ćibić istakla je da je ponosna na sve prethodne akcije koje su usmjerene da se pomogne Hitnoj medicinkoj pomoći Doma zdravlja, uključujući i današnju donaciju koja je veoma značajna i za zdravstvene radnike i pacijente.

„Nastavićemo da ulažemo u zdravstveni i obrazovni sistem jer je to naša budućnost. Bitno je da se ljudi u najtežim trenucima, kada dođu u službu Hitne pomoći, osjećaju komforno i imaju potrebnu njegu, kao i da se zdravstvenim radnicima olakša njihov posao“, rekala je Ćibićeva.

Zahvalnost narodnim poslanicima i Specijalnoj bolnici „Mlječanica“ i danas je izrazio direktor Doma zdravlja „Kozama i Damjan“ u Kozarskoj Dubici Vladimir Babić, dodavši da se na osnovu njihovih donacija u posljednjih šest mjeseci situacija u službama Hitne medicinske pomoći i laboratorije popravlja u smislu uslova rada i medicinske opreme.

Babić je potvrdio da je raspisan tender za nabavku još jednog sanitetskog vozila, koje će biti obezbjeđeno vlastitim sredstvima Doma zdravlja u nastojanju da se podiže nivo zdravstvene zaštite u Kozarskoj Dubici.