Jaćimović sa Mucunskim: Odlični odnosi koji se kontinuirano grade i razvijaju

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović sastao se sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Timcom Mucunskim.

Tokom sastanka sagovornici su potvrdili odlične bilateralne odnose koji se kontinuirano grade i razvijaju tokom svih ovih godina.

Na sastanku sa ministrom spoljnih poslova razgovarano je o trenutnoj situaciji u obje zemlje, kao i o procesima integracije u Еvropsku uniju, pri čemu su se obje strane saglasile da će proširenje Unije biti poticaj ne samo za zemlje regiona, već je i suštinski interes za zemlje članice. Obostrano su potvrđene podrške evropskim aspiracijama dvije zemlje, ističući spremnost za razmjenu iskustava u ovoj oblasti.

Poseban akcenat tokom sastanka bio je na privredi, jačanju poslovne saradnje, saradnje u oblasti turizma, aktuelnoj situaciji u zemlji i regionu kao i o važnim spoljnopolitičkim temama.

Na kraju sastanka Jaćimović i Mucunski su konstatovali da između dvije zemlje nema otvorenih bilateralnih pitanja i da ta činjenica otvara širok prostor za nastavak međusobne podrške i saradnje u okviru procesa razvoja sveukupne regionalne saradnje.

/ATV/