Obavljen žrijeb za Prvu ligu Republike Srpske; “Borac” u prvom kolu igra u gostima

U banjalučkom hotelu „Jelena“ obavljeno je žrijebanje takmičarskih brojeva za šampionat Republike Srpske, a u prvom kolu fudbaleri dubičkog „Boraca“će u gostima odmjeriti snage sa ekipom“Zvijezda 09“.

„Glas Srpske“ piše da nas očekuje veoma zanimljivo prvoligaško takmičenje, jer kao što je poznato od sezone 2025/26. elita Republike Srpske brojaće 14 članova i igraće se dvokružno u 26 kola. To znači da će se među drugoligaše preseliti od pet do sedam klubova u zavisnosti od plasmana ekipa iz RS u Premijer ligi BiH.

Prvoligaška sezona startovaće 10. i 11. avgusta, kada će biti igrani susreti prvog kola prvoligaškog karavana. Tokom jesenjeg dijela šampionata planirana je samo jedna „radna” srijeda za članove elite i to 18. septembar, kada će se igrati susreti sedmog kola. Jesenji dio šampionata završiće susretima 17. kola, koji su na programu 23. i 24. novembra, a početak proljećnog dijela prvenstva planiran je za 1. i 2. mart.

Ove jeseni tri srijede su odvojene za utakmice Kupa Republike Srpske „Dr Milan Jelić”. Mečevi šesnaestine finala igraće se 28. avgusta, osmina finala je na rasporedu 2. oktobra, a četvrtfinale je zakazano za 5. novembar.

/Glas Srpske/