Na humanitarnom turniru “Trojka iz bloka” učestvovalo 168 šutera i prikupljeno 1.600KM

Na Sportskom centru „9.januar“ sinoć je održana „Trojka iz bloka“, spektakl sporta, humanosti i zabave koji je po osmi put organizovan u Kozarskoj Dubici, uz veliku podršku učesnika, sponzora i donatora,  a finansijski i svojim prisustvom  događaj su podržali i narodni poslanik Dragan Brdar, zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić i direktor Komunalnog preduzeća “Komunalac” Igor Savković”.

Saša Vignjević predsjednik Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” za Republiku Srpsku je rekao da je “Trojka iz bloka”, uz folklor i rukomet, centralni humanitarni događaj, koji  pored niza manjih, uspješno već  godinama organizuju u Kozarskoj Dubici.

On je pohvalio ekipu volontera u Kozarskoj Dubici koji su iz godine u godinu sve uspješniji u organizaciji događaja i prikupljanju sredstava za pomoć višečlanim porodicama.

Vignjatić je rekao da se ovog puta sredstva prikupljaju za porodicu Đurašinović iz Novog Grada.

”Ovo je još jedna teška priča, Rajko je samohrani otac devetoro djece od kojih trojica sinova žive sa njim u veoma teškim uslovima, bez redovnih prihoda u kući koja nije za stanovanje. Stoga ćemo najvjerovatnije ići sa izgradnjom nove kuće za njih jer ne možemo dozvoliti da djeca žive u tako lošim uslovima”, rekao je Vignjatić.

On je naveo da je ovogodišnji planirani budžet HO “Srbi za Srbe” tri miliona evra, teda planiraju pomoći 20 porodica u Republici Srpskoj i BiH, te oko 200 višečlanih porodica širom Balkana.

Aleksandar Drljić , član i volonter Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, ali i učesnik “Trojke iz bloka” je istakao da je osma manifestacija okupila najviše volontera  od kada  ova organizacija radi u Kozarskoj Dubici, na šta je veoma ponosan.

Izrazio je nadu da će narednih godina biti sve više novih članova i volontera.

Volonteri HO “Srbi za Srbe” su i petnaestogodišnjaci David Čelica i Mihajlo Mandić koji u okviru ove organizacije nesebično pomažu svima kojima je pomoć potrebna već tri godine i ne misle na tome stati.

Učesnici su i “Trojke iz bloka” i na taj način pokazuju svoju humanost.

Na ovogodišnjoj  manifestaciji učestvovalo je 168 šutera, sa polovine terena koš je gađalo 48 šutera, a devet je pogodilo.

Za tri poena gađalo je 120  šutera, najbolji je bio Bojan Rodić, drugo mjesto pripalo je Katarini Milun, a  treće prošlogodišnjem pobjedniku Aleksi Rodiću.

Od prijave učesnika i dobrovoljnih priloga  sinoć je prikupljeno 1.600 KM, a  do kraja sedmice  očekuje se i uplata sredstava od oko stotinu sponzora, saopšteno je iz  Humanitarne  organizacije „Srbi za Srbe“.

Organizatori su se zahvalili svim učesnicima, sponzorima i posjetiocima koji su podržali održavanje „Trojke iz bloka“.