Još jednom uspješno organizovano “Veče sevdalinke”

Ljubitelji sevdalinke bili su u prilici sinoć da uzivaju u večeri ove tradicionalne i jedinstvne muzike koju su za njih priredili Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet  Kozarska Dubica i Bošnjačka zajednica kulture iz našeg grada.

Publici su se predstavili  brojni izvođači, od kojih je glavna zvijezda bila  pjevačica Hasiba Agić.

„Nisam prvi put ovdje i uvijek mi je zadovoljstvo nastupati pred ovom publikom. Sevdalinka je pjesma kojom punimo svoju dušu, i ovoj muzici sam posvećena dugi niz godina. Sa sevdalinkom se rađamo, i njome treba da se dičimo, ponosimo jer je ona u našim venama“, kazala je Agićeva.

Predsjednik Merhameta Jasmin Spahić podsjetio je da je Veče sevdalinke organizovano po drugi put u našoj opšini u periodu kada ovdje boravi i puno naših ljudi iz inostranstva koji posebno uživaju u izvođenju naše narodne muzike.

„Ovaj koncert je prilika da u kratkim crtama predstavimo naše projekte i sve aktivnosti koje radimo, a ujedno najavimo i otvorenje ambulante porodične medicine u nedjelju, 4.avgusta u pola 12. Radovi na izgradnji objekta su završeni,a već na jesen otpočinjemo izgradnju mjesta za zdravo starenje na ovoj lokaciji. Vrijednost ukupne investicije je 2,5 miliona maraka“, najavio je Spahić.

On je kazao da je za izgradnju Merhametove ambulante donator izdvojio 162 000 maraka, dok je za polovinu sredstava za drugi projekat najavljena donacija Ambasade Katar.

Pored izvođača solista, publici su se predstavili i folkloraši iz Cazina, kazala je Elvira Čaušević, predsjednica Preporoda i predsjednica Aktiva žena Merhameta Kozarska Dubica.

Brojna publika aplauzima pozdravila je i Asimu Sejdl, Hatku Tatić , članove KUD-a  Hasan Mujezinović, a bila je ovo prilika i da se zahvalnicama nagrade zaslužni pojedinci.