Banjac: “Na nama je obaveza da čuvamo svetinju koju su nam životima osigurali pali borci i da sačuvamo narod na ovim prostorima”

“Na nama je da učinimo sve da se nikada ne zaboravi da su imena palih boraca utkana u temelje Republike Srpske, a istorija će pisati o herojskom podvigu naroda koji se borio za slobodu”, izjavi je to danas Darko Banjaca poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i predsjednik NPS-a koji je povodom slave sela i hrama u selu Slabinja prisustvovao crkvenim svečanostima i položio vijenac na spomen-obilježje palim borcima.

On je izjavio da je u Slabinju prvenstveno došao da oda počast onima koji su svoje živote ugradili u temelju Republike Srpske i svakako da mještanima čestita slavu hrama i sela.

“Ja volim da kažem, a to je istina, mi se nalazimo ovdje gdje se nalazimo samo zahvaljujući borcima koji su dali najvrednije što su imali, a to je svoje živote. Svakako, ovdje smo zahvaljujući svim borcima vojske Republike Srpske. Zahvaljujući borbi koja je tada bila prije svega vojna, a i politička evo danas se nalazim ovdje i danas imamo mogućnosti da slavimo Ilindan”, rekao je Banjac.

On je dodao da su imena palih boraca uklesana i ispisana u temeljima Republike Srpske.

“Na nama je da učinimo sve da se to ne zaboravili. Istorija će pisati o herojskom podvigu naroda koji se borio za slobodu, a znamo da se ovaj narod uvijek borio za slobodu. U posljednjem ratu borili su se i za Republiku Srpsku”, rekao je Banjac i dodao da zbog onih koji su za slobodu dali živote mora da se učini sve da se sačuva ono za šta su se oni borili, a prije svega da se očuva narod na ovim prostorima.

On je dodao da to nije ni malo lak zadatak, a to je moguće, kako je rekao, radom, ozbiljnošću i iskrenošću.

“Pred nama svima ovdje jedan veliki zadatak da radimo za svoj narod i ponavljam još jednom zahvaljujući palim borcima mi se upravo i nalazimo ovde”, rekao je Banjac.