U nedjelju, 4.avgusta  peta “Dubička regata”

Turistička organizacija Kozarska Dubica u nedjelju, 4.avgusta  organizuje petu “Dubičku regatu”.

Učesnici će krenuti čamcima sa starta u Johovi u 12.00 časova, i lagano se spuštaati prema plaži “Blato”, gdje će biti priređen doček regate, ručak  i zabavni program sa nastupom muzičara. Nastupaće bendovi Nocturno iz BL, te domaći Kormi i Amar, a učesnici regate okušaće se i u  igrama, skakanju u vreći i plivanju do čamca.

“Do sada je prijavljeno 45 čamaca, mada prijave učesnika primamo do samog starta regate“, izjavila je Marijana Kotur, direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica.

Ona je kazala da će se ovog puta „Dubičkoj regati“ priključiti i učesnici iz Kostajnice, što je dodatnih još 15 čamaca.

Sponzori regate su Opština Kozarska Dubica,  podrumi pića Zmija komerc i Željo, pekare Klas, Marić i Eko lajn, hotel Zepter, Ljuban Ećim, Ketering Nikoletić, Piljarnica ABC.Podršku manifestaciji dali su Centar za informisanje i kulturu , Dom zdravlja Kozma i Damjan, Teritorijalno  vatrogasno-spasilačka jedinica ,Policiijska stanica, Jedinica granične policije i plaža Blato.

Regata je jedna od sportsko-zabavnih manifestacija koja je već postala prepoznatljiv turistički događaj sa velikim brojem učesnika u Kozarskoj Dubici.